Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому листя салату стало гірким і як це виправити?

Чому листя салату стало гірким і як це виправити?

Этот материал также доступен на русском языке
Салат - найпопулярніша зелень у дачників. Його можна висівати протягом усього літа та до осені, насичуючи свій організм вітамінами. Але іноді смачна трава замість звичного ніжного смаку видає недоречну гіркоту.

Що робити, якщо гірчить салат, вирощений на городі?

Насамперед причина може критися в самому сорті. Важливо вибрати для посіву негіркі сорти рослини. До них відносяться ті, що дають зелений сік. Сорти з білим непрозорим соком зазвичай мають гіркоту в смаку. Якщо для столу вам потрібен нейтральний смак, гіркоти можна позбавити навіть гіркі різновиди салату, за відсутністю на грядці інших.

Для цього рослини слід відбілити: потрібну кількість розеток за два тижні до збирання накривають непрозорим відром або іншою ємністю. Через два тижні ви отримаєте хрумке свіже листя, позбавлене колишньої гіркоти.

На погіршення смаку листя впливає і нестача поливів. Якщо ви хочете завжди мати смачні розеточки на городі, не лінуйтеся часто поливати рослини. Перший раз зелень поливають одразу після посіву насіння. Далі ґрунт підтримують вологим, поки не з’являться сходи. Саджанці, що ростуть, поливають теплою водою раз на два дні. Листя салату не бояться вологи.

Як прибрати гіркоту у зірваного листя?

Забрати гіркоту з листочків салату можна, подрібнивши їх для страви заздалегідь.

Нарвіть листя руками і залиште хвилин на 15-20, після чого додавайте до страв.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як доглядати за смородиною відразу після збирання врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні