Хоча більшість людей регулярно миють вуха, іноді цього недостатньо, щоб позбавитися сірки у вушному проході. Тому користуються популярністю вушні палички, які продаються у багатьох аптеках та магазинах. Деякі роблять їх власноруч, намотуючи вату на сірник або шпильку.
Проте лікарі проти частого очищення вух від сірки. Бо переконані, що від паличок більше шкоди, аніж користі. Ця гігієнічна процедура нерідко призводить до того, що сірчаний віск ще глибше забивається у вушні канали.
У лікарні все частіше потрапляють люди, які випадково прокололи барабанну перетинку ватною паличкою, що дуже небезпечно для слуху. Тобто надто часте чищення вух рано чи пізно приведе вас до кабінету лікаря.
Вушна сірка в невеликій кількості повинна бути у вусі: вона містить різні антибактеріальні речовини, що перешкоджають попаданню різноманітних хвороботворних бактерій та розвитку запальних процесів. Недостатня кількість цього захисного засобу може спричинити розвиток екземи або інших інфекційних захворювань зовнішнього вуха.
Медики радять вдаватися до вушних паличок не частіше ніж три рази на місяць, тобто раз на 10 днів. При цьому робити це потрібно відразу після душу: сірчаний віск від теплої води розплавляється і тоді його легше зібрати. А ще краще перед цим намотати на паличку більше вати, щоб вона пом’якшала.
І переконайтеся, що не всовуєте паличку занадто глибоко, не тисніть на перетинки. Акуратно протріть вуха зсередини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що робити, якщо закладає вуха.
У разі погіршення погодних умов варто обмежити поїздки та слідкувати за оперативними повідомленнями синоптиків.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Як відрізнити справжню сметану від фальсифікату без лабораторії? Один крапель йоду – і все стане…
Власники карток «Ощадбанку», які їх не використовують протягом року, ризикують втратити зайві гроші. Однак є…
Кабмін суттєво розширив можливості ЦНАПів. Що ще українці зможуть робити одразу в одному місці.
Хрумкі зовні, соковиті всередині - домашні чебуреки з яловичиною легко приготувати, якщо знати пару кулінарних…