П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіЗапасаємося дровами, свічками, теплим одягом: українцям радять підготуватися до зими

Запасаємося дровами, свічками, теплим одягом: українцям радять підготуватися до зими

Этот материал также доступен на русском языке
Влада попереджає всіх українців про вкрай важку наступну зиму, яку нам усім потрібно будь-що-будь пережити.

Наступний опалювальний сезон буде найважчим в історії України. Прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль зазначив, що з огляду на ситуацію в Україні та світі цей опалювальний сезон буде непростим . Про це говорять не лише в Україні, а й на світовій арені. Тому чекати на легкі рішення цієї зими не доводиться

Отже всім слід заздалегідь подбати про речі, які можуть стати запорукою виживання. Насамперед, потрібно подбати про теплий одяг. Крім того, навіть городянам необхідно придбати матеріали та побутове спорядження, які, здавалося, залишилися в минулому. Тож свічки, дрова та сокира можуть знадобитися цієї зими навіть мешканцям мегаполісів.

Причому навіть якщо припустити, що в країні буде зроблений достатній запас вугілля та газу, а електроенергетика зможе виробляти достатню кількість енергії, все одно немає гарантії, що населення всі ці послуги зможе отримати. Адже багато об’єктів критичної інфраструктури в країні пошкоджено внаслідок бойових дій. І ще невідомо, які руйнування чекають на нас попереду, пише biz.today.ua.

Отже, слід готуватися до того, що будь-якої миті у місті може зникнути опалення, світло та газ.

Фахівці розробили загальні рекомендації щодо того, що потрібно мати на цей випадок.

Теплий одяг та взуття

Це само собою зрозуміле. А ще слід обзавестися теплими ковдрами, рукавичками, шкарпетками. І бажано, щоб все це було з натуральних матеріалів – вовни та бавовни, адже саме такі речі найкраще зігрівають від холоду.

Якщо в будинку вимкнено опалення, слід завісити вікна ковдрами, а також бажано встелити підлогу килимами. Це допоможе зберегти тепло. Крім того, у такий час краще всім скупчитися в одній кімнаті. Так буде тепліше.

Свічки, ліхтарики

На випадок відключення світла слід заздалегідь подбати про свічки та ліхтарики. Причому ліхтарики повинні бути на батарейках, а не заряджаються від мережі. Про генератор краще забути, адже він “їсть” чимало пального, а це на сьогодні – розкіш.

Буржуйка, дрова, сокира

У найсильніші морози може стати в нагоді пічка-буржуйка, яку можна встановити навіть у квартирі багатоповерхового будинку. Але при цьому слід дотриматися правил техніки безпеки: підстелити під неї металевий лист. І в жодному разі не залишати в ній дрова, що горять, а також запалені свічки на ніч.

Паливом для буржуйки можуть стати дрова. Якщо дров немає, то стануть у нагоді і меблі, а також старі дерев’яні рами від вікон і навіть книги.

Сокира потрібна буде для заготівлі палива. Адже може статися, що доведеться готувати їжу на багатті біля будинку. Маріупольці повністю пройшли цю школу виживання ще минулої зими.

Консерви, олія, крупи, цукор, сіль, чай

Усі ці продукти тривалого зберігання також мають бути у запасі. Адже невідомо, як складатиметься ситуація з постачанням продовольства. І тоді стануть у нагоді саме ці припаси.

Звичайно, сподіватимемося, що ця безглузда війна закінчиться ще до зими, і ці навички та припаси нам не знадобляться. Але краще бути готовими до всього. А консерви, крупи, дрова і сокири знайдеться застосування і в мирний час.

Нагадаємо, відома мольфарка Олена Стеценко каже, що війна завершиться навесні 2023 року. Проте раніше вона називала іншу дату закінчення – на 93-й день від початку війни… Не варто надто довіряти мольфарам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні