П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо людині кальцій?

Навіщо людині кальцій?

Этот материал также доступен на русском языке
Кальцій не тільки міститься в кістках та зубах. Він допомагає скорочуватися м'язам, передавати нервові імпульси, переносити кров по судинах, регулювати тиск і рівень холестерину, а також впливає на згортання крові.

Якщо у вас «ломить» спину або кістки, виникає «безпричинна» тахікардія, ламаються нігті, ви відчуваєте поколювання і оніміння в руках і брак сил, а також погано переносите зміну погоди – можливо, вашому організму не вистачає кальцію.

Якщо ви виявили у себе перераховані вище симптоми, проконсультуйтеся з лікарем, який призначить вам відповідне лікування.

У «групі ризику» також перебувають і ті, хто палить, вживає алкоголь, щодня п’є каву, мало рухається і любить солодке та солоне.

Самостійно препарати кальцію приймати в жодному разі не можна, оскільки велика кількість цього мікроелемента в організмі може призвести до неприємних наслідків.

Наприклад, надлишок кальцію може спровокувати виразку шлунка, гіпертонію, звуження судин, захворювання серця, крім того, можуть утворюватися камені у нирках, сечовому та жовчному міхурі.

Щоб зберігати рівень кальцію в організмі на належному рівні, у вашому раціоні обов’язково повинні бути молоко, сир, йогурти, горіхи та сухофрукти, бобові, зелені овочі та злаки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні