Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо важливо знати про зміни, що відбуваються в організмі після 40 років

Що важливо знати про зміни, що відбуваються в організмі після 40 років

Этот материал также доступен на русском языке
ВООЗ змінила вікову класифікацію і сьогодні молодими вважаються люди до 44 років. Однак у 40 років у організмі людини починаються процеси старіння.

Однак мало хто знає, які зміни відбуваються в організмі людини після 40 років життя.

  1. Стан судин погіршується. Починають з’являтися аневризми, атеросклероз, гіпертонія, ревматизм. Слід пам’ятати, що розвиток атеросклерозу провокують малорухливий спосіб життя, шкідливі звички, неправильне харчування та стреси.
  2. Метаболізм уповільнюється. Надмірна вага – поширена проблема людей віком від 40 років.
  3. Гіпоталамус, регулятор апетиту, стає менш чутливим, і часто люди починають їсти більше, ніж зазвичай. Зайва вага може стати причиною цукрового діабету, захворювань серцево-судинної системи та органів травлення та раку.
  4. Зростає ризик остеопорозу.З організму починає йти кальцій, кістки стають більш крихкими і ламкими. При зміні кальцієво-магнієвого обміну людина починає відчувати слабкість, виникають проблеми зі сном, їй стає важко вранці.
  5. Збільшується ризик діабету 2 типу. Причинами цього є ожиріння, патологія гіпофіза та щитовидної залози. Цукровий діабет 2 типу часто діагностується у людей віком від 40 років.
  6. Починається гормональна перебудова.
  • У жінок репродуктивна система сповільнюється. Вікові зміни відбуваються через зниження естрогену, жіночого статевого гормону.
  • До 40-45 років чоловіки втрачають 15% тестостерону, а вироблення чоловічих статевих гормонів знижується з 30-35 років у середньому на 2% на рік.

Відмова від шкідливих звичок, багато руху та здоровий спосіб життя допоможуть продовжити молодість.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні