Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧто делать, чтобы пылесос служил долго?

Что делать, чтобы пылесос служил долго?

Этот материал также доступен на русском языке
Хочете, щоб ваш пилосос служив довше, а забирав чистіше? Дотримуйтесь цих простих правил. І не забудьте прочитати інструкцію!

Правило перше. Щойно пилозбірник (пластиковий контейнер або мішок для сміття) наповнюється наполовину, його потрібно почистити – акуратно витрусити. Прати мішок не можна, інакше він погано пропускатиме повітря, і ефективність роботи пилососа знизиться.

Правило друге. У пилососі є два фільтри, які теж потрібно чистити. Один необхідний, щоб у двигун не потрапляв пил, а другий призначений для кінцевої фільтрації. Інструкція допоможе вам знайти ці фільтри. Їх треба витрусити, помити та висушити. Якщо в пилососі стоїть «НЕРА фільтр», то його мити не потрібно, просто витрусіть добре або змініть на новий.

Правило третє. Не можна збирати воду та будь-яку вологу пилососом, якщо він не є миючим. Навіть коли ми пилососимо вологий килим, волога може проникнути у двигун і той згорить.

Правило четверте. Ретельно чистіть насадки пилососа, видаляючи великий ворс і волосся, інакше вони заб’ють пилосос. Також всі валики та щітки бажано протерти сухою ганчіркою. Ще потрібно відкрити кришку біля лопатей і подивитися, чи немає там сміття.

Правило п’яте. Протирайте пилозбірну камеру, а також усі ребра та виступи пилососа. Особливо приділіть увагу тій частині, де кріпиться мішок пилососа та його шланг. Всі ці кріплення повинні бути чистими, інакше шланг не щільно входитиме в роз’єм і дрібне сміття буде просочуватися в моторний відсік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні