Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯкі пряні трави без проблем можна виростити в домашніх умовах?

Які пряні трави без проблем можна виростити в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
Не у всіх є дача чи город, але свіжу зелень вживати хочеться. Вихід є завжди. Відмінна альтернатива – домашній городик із травами. Їх досить легко вирощувати новачкам, вони не займають багато місця та недорогі.

Але вам потрібно знайти правильне місце для вашої зелені, щоб вона могла досягти успіху, пише Ukr.Media.

Як і більшість рослин, трави вважають за краще перебувати на вулиці за помірної погоди. Але якщо ви хочете вирощувати свої в приміщенні, майте на увазі, що більшість кулінарних трав віддають перевагу шість або більше годин прямого сонця на день.

Найкраще це зробити, розмістивши трави поруч із відкритим вікном, що виходить на південь. Хоча багато людей тримають трави на кухні, підійде будь-яка кімната, що забезпечує достатню кількість сонячного світла.

У трав різна потреба у воді (розмарин, лаванда і чебрець віддають перевагу більш сухим умовам, ніж м’ята, зелена цибуля і базилік). Але всім їм потрібен відповідний дренаж, щоб коріння не гнили.

Які рослини можна виростити на підвіконні?

Якщо ви хочете додати трохи свіжого смаку до піци або пасти, вирощуйте базилік. Ця рослина віддає перевагу достатньої кількості води, сонця і тепла, тому помістіть рослину біля вікна, що виходить на південь, і переконайтеся, що грунт залишається вологим.

Петрушка – досить невибаглива трава. Хоча вона віддає перевагу повному сонцю, вона все одно зростатиме, хоч і повільно, біля західного або східного вікна. Тримайте грунт постійно вологим, але не перестарайтеся з поливом.

Зелену цибулю на перо вирощуйте поруч із найяскравішим вікном, щоб вона отримувала повне сонце, якого так хоче. До речі, щоб виростити цибулю на перо, вам потрібні не маленькі або великі цибулини, а спеціальне насіння – тоді в горщику не зростатимуть непотрібні голівки, а лише зелена маса.

Чебрець віддає перевагу повному сонцю, але вікно, що виходить на схід або захід сонця, теж підійде. Більшість сортів цієї рослини посухостійкі, тому поливайте чебрець лише тоді, коли грунт сухий на дотик.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як врятувати рослини від засухи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні