П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаБорошниста роса на огірках – ефективні методи захисту

Борошниста роса на огірках – ефективні методи захисту

Этот материал также доступен на русском языке
Борошниста роса - хвороба, яка найчастіше вражає огірки. Якщо не почати боротися з нею, вона може залишити вас без урожаю.

Як проявляється борошниста роса?

Явна ознака борошнистої роси – це одночасний прояв на листі плям зовні та білого нальоту зсередини. Поступово плями темніють і розростаються, а листя деформується і висихає. На пізній стадії захворювання ушкоджуються стебла. Внаслідок життєдіяльності грибка порушується надходження поживних компонентів до плодів, і вони загальмовуються у зростанні, стають гіркими. У результаті гине весь кущ.

Допоможе впоратися з борошнистою росою простий народний засіб

Щоб запобігти хворобі або викорінити її на самому початку, скористайтеся простим народним засобом. Погасіть 2 столові ложки соди окропом, зачекайте, поки пройде реакція і долийте воду до країв 10 літрового відра. Також сюди додайте 50 г господарського мила та розчиніть.

Є рецепт простіший. У 10 л теплої води потрібно розвести 2 столові ложки соди. Добре перемішати і дати охолонути до кімнатної температури. Обприскати огірки з усіх боків (особливо з тильної) у похмуру погоду, або ввечері після заходу сонця, щоб не було опіку.

Повторюйте процедуру кожні 10-14 днів, і борошниста роса не торкнеться ваших огірків!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні