А ”злодійськими” огірки названі тому, що у рецепті використовується дуже багато часнику. Також наприкінці приготування додається горілка, через що огірочки виходять дуже хрусткими, а банки ніколи не “вибухають”.
Продукти:
- на 2 кг огірків
- беремо по 2 ст. ложки солі та цукру,
- 10 гр лимонної кислоти,
- 2 голівки часнику,
- 1,5 л води,
- зелень за смаком,
- 50 гр горілки.
Як приготувати огірки «Злодійські»
- Промиті та висушені огірки вкладаємо в стерилізовані банки перекладаючи зеленню та часником.
- Зате готовим гарячим маринадом потрібно двічі залити огірки в банку, влити горілку і закатати.
Даний рецепт консервованих огірків з горілкою та часником у банках на зиму гарантує їх хрускіт при поїданні та шикарний смак від інгредієнтів, що входять до нього.
Огірки, закатані в банки, добре зберігаються, причому добре стоять за нормальної кімнатної температури. Навіть без оцту, без пастеризації та стерилізації банок.
При такому способі заготівлі горілка та часник додадуть огіркам цікавий смак та хрумку щільність. Приємного апетиту!