Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіВ Україні очікується масове звільнення вчителів

В Україні очікується масове звільнення вчителів

Этот материал также доступен на русском языке
В Украине уже с нового учебного года начнется массовое увольнение учителей. Численность педагогов сократят из-за того, что ожидается массовое уменьшение количества учащихся в школах.

В Україні вже з нового навчального року може розпочатись масове звільнення вчителів. Чисельність педагогів скоротять через те, що очікується масове зменшення кількості учнів у школах. Біженці, які опинилися за кордоном з дітьми, просто не повернуться додому.

Про це пише видання zn.ua.

Багато біженців, особливо ті, хто вже знайшов роботу за кордоном, не мають наміру повертатися в Україну. Звісно, ​​їхні діти також залишаться там. Багато юних українців пішли до шкіл за кордоном ще минулого навчального року. Діти на ходу засвоюють іноземну мову та приступають до навчання у європейських школах.

Їхні батьки не налаштовані повертатися в Україну навіть після закінчення війни з різних причин. Серед основних називають такі:

  • Вищі зарплати та вищий рівень життя за кордоном.
  • Багато людей з початком війни втратили роботу в Україні і бояться, що поповнять на батьківщині ряди безробітних.
  • Дехто втратив свої будинки. А якщо немає вдома, то й повертатися нема куди.
  • Україна ще довго буде охоплена економічною кризою. І знайти в ній нормальну роботу та зарплату буде дуже нелегко.
  • Українські школи в основному не обладнані бомбосховищами, а з таким сусідом, як РФ, рецидив війни можна чекати будь-якої хвилини.
  • Україна після війни буде небезпечною країною з високим рівнем злочинності.
  • Батьки хочуть дати дітям європейську освіту. І якщо вже, хоч і вимушено, з’явилася така можливість, то варто нею скористатися.

Тому є побоювання, що багато українських школярів 1 вересня не сядуть за парти в нашій країні. Згідно з оптимістичними прогнозами, восени до шкіл не повернеться близько третини юних киян. За песимістичними прогнозами – за кордоном залишиться половина школярів столиці. А в регіонах, які сильніше постраждали через війну, відсоток “неповернених” може бути ще вищим.

Через це Міносвіти вже рекомендувало школам не замовляти нові підручники для п’ятикласників (саме їх було заплановано надрукувати цього року).

Крім того, є ще одна проблема, про яку поки що не говорять на всі почуття, однак змушені будуть заговорити ближче до 1 вересня. Через різке скорочення кількості учнів стільки вчителів, як зараз, не потрібно буде. Тому з 1 вересня звільнення вчителів може набути чималих масштабів.

Нагадаємо, вчителям уже й так скоротили зарплату на 17%. Причому, як повідомляють багато освітян, навіть скорочені виплати регулярно затримують.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні