Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи корисні для кульшових суглобів?

Які вправи корисні для кульшових суглобів?

Этот материал также доступен на русском языке
Ці вправи допоможуть покращити їх кровопостачання та зменшити біль.

Виконувати їх потрібно повільно, плавно, поступово збільшуючи обсяги рухів. Якщо біль під час виконання вправ посилюється, спочатку обмежтеся п’ятьма повторами. Потім поступово збільшуйте їхнє число, орієнтуючись на самопочуття.

1. Лежачи на спині, зігніть обидві ноги в колінах до максимуму, не відриваючи стопи від підлоги. Розводьте і зводьте коліна, поступово нарощуючи амплітуду рухів. Повторіть 10-15 разів.

2. Ляжте на спину, ноги випряміть. Відірвіть одну ногу від підлоги і робіть нею рухи з боку в бік з максимально можливою амплітудою. Намагайтеся не згинати ногу в коліні. Повторіть 10 разів і поміняйте ногу.

3. Лежачи на спині, підніміть пряму ногу на максимальну висоту, потім опустіть. Повторіть 10 разів, а потім змініть ногу.У

4. Сидячи на стільці, нахиліть тулуб уперед, намагаючись торкнутися руками кінчиків пальців стоп. Випряміть. Повторіть вправу 10 разів.

5. Стоячи, поставте одну ногу на невелике підвищення, рукою обіпріться на стілець. Другою ногою виконуйте махи вперед і назад, поступово нарощуючи амплітуду. Виконайте 15 разів і поміняйте ногу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні