П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк група крові впливає на здоров'я людини?

Як група крові впливає на здоров’я людини?

Этот материал также доступен на русском языке
Припущення про те, що схильність людини до певних захворювань залежить від групи крові, з'явилося давно. Протягом багатьох років у світі проводилися дослідження, і сьогодні вчені вважають, що частка істини в цьому є.

Проте треба мати на увазі, що це питання зараз лише вивчається, а стан здоров’я більше залежить від індивідуальних особливостей кожної людини.

Чому групи крові різні?

Групи крові вперше були виявлені австрійським лікарем Карлом Ландштейнером у 1900 році. Він з’ясував, що склад крові у різних груп людей відрізняється одна від одної наявністю специфічного білка на поверхні еритроцитів – червоних кров’яних тілець. Вчений розробив систему, згідно з якою кров усіх людей, що живуть на планеті, поділялася на чотири групи – 0(I), А(II), В(III), АВ(IV). Найчисленніша – нульова, або, як ми звикли її називати, перша група. Вона тече у жилах майже половини населення планети. Найрідкісніша – група АВ, або четверта, її мають лише сім відсотків жителів Землі.

ПЕРША ГРУПА: здорове серце

У тих, хто має першу групу крові, найменше шансів заробити інсульт, а серцеві напади та ішемічна хвороба серця у них виникають значно рідше, ніж у інших. Також у «першогрупників» порівняно низький рівень холестерину, і, можливо, саме тому у них вища тривалість життя. При цьому люди з першою групою крові менш захищені від холерного вібріона, схильні до алергії та туберкульозу. У представників першої групи крові може розвинутись нирково-кам’яна хвороба та виразка шлунка, вони частіше хворіють на грип А. Зате стійкі до психічних захворювань та раку шлунка, який у них виникає дуже рідко, так само, як і цукровий діабет другого типу.

ДРУГА ГРУПА: підвищений гормон стресу

Люди з другою групою крові схильні до гастриту зі зниженою кислотністю, холециститу, утворення каменів у жовчному міхурі, хвороб щитовидки. А ось виразкова хвороба у них велика рідкість. Також друга група крові нагороджує своїх власників слабким імунітетом, схильністю до ревматизму та гіпертонії. У представників цієї групи крові частіше зустрічається карієс, вони схильні до атеросклерозу судин нижніх кінцівок, онкологічних захворювань легень та порушення згортання крові. Жінкам варто побоюватися раку молочної залози. Крім того, у людей з другою групою крові виробляється більше гормону стресу — кортизолу, тому більший ризик розвитку інфаркту.

ТРЕТЯ ГРУПА: сильний імунітет

У людей із третьою групою крові частіше виникають інфекції сечовивідних шляхів, захворювання нирок. Вони так само, як і «другогрупники», більш сприйнятливі до віспи. Зате у них міцніша імунна система, вони легше і швидше відновлюються після перенесених захворювань, а інфаркти в них дуже рідкі. Їм варто побоюватися захворювань суглобів, радикуліту та остеохондрозу, а також раку підшлункової залози. Їм часто дошкуляють різноманітні захворювання кишківника, можливий цукровий діабет другого типу.

 ЧЕТВЕРТА ГРУПА: стійкість до карієсу

Ті, хто має четверту групу крові, схильні до втрати пам’яті та деменції. У них найбільш уразлива сполучна тканина, внаслідок чого можуть розвинутися плоскостопість, сколіоз, відшарування сітківки, опущення органів. У представників четвертої групи часто підвищується тиск, є надмірна вага і велика ймовірність утворення тромбів, а жінки схильні до раку яєчників. Через підвищений рівень холестерину в крові у таких людей розвивається атеросклероз та захворювання серця. Крім того, вони страждають від неврозів, зате стійкі до виразок і карієсу.

На роботу японці приймають за групою крові

У Японії групи крові — не лише показник здоров’я, а й характеру. Вже з 1930-х років там приймають на роботу за групою крові, тому що вважають, що вона впливає на здібності людини, темперамент, якість її роботи та взаємовідносини у колективі. При фірмах існують навіть спеціальні відділи, які займаються пошуком співробітників із відповідною групою крові. Наприклад, вважається, що люди з першою групою спокійні, але дуже вперті, з другою – чутливі, з третьою – життєрадісні та цілеспрямовані, а з четвертою – абсолютно непередбачувані. Саме тому людям із четвертою групою в Японії найважче знайти роботу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні