Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо позбавить мішків під очима?

Що позбавить мішків під очима?

Этот материал также доступен на русском языке
Начебто і спав добре, і виспався, а вранці – припухле одутле обличчя і мішки під очима. Що з цим робити?

Набряки під очима – серйозна естетична проблема

Однак найчастіше її корінь потрібно шукати не на поверхні, а всередині організму. Мішки під очима з’являються як наслідок наявності ниркових захворювань, травм очей, недосипання, неправильного способу життя, шкідливих звичок, використання косметики.

При регулярній появі набряклості в області очей необхідно звернутися до лікаря, здати відповідні аналізи та пройти курс лікування. Косметологія, у свою чергу, допоможе лише знизити виразність проблеми та замаскувати дефект.

Що позбавить мішків під очима?

Контрастні вмивання

Позбавлять від заспаного вигляду і заодно освіжать і підтягнути шкіру контрастні вмивання холодною та гарячою водою (10 разів однією та іншою), при цьому закінчувати процедуру треба холодною.

Масаж

Якщо набряки не поспішають проходити, зробіть легкий масаж: намалюйте дюжину вісімок навколо очей, зробіть кілька погладжувань від середини чола до скронь, від крил носа і підборіддя до вух.

«Гонім» воду

Мішки під очима часто бувають пов’язані із застоєм рідини в організмі. В цьому випадку після 7 вечора намагайтеся не їсти і поменше пити, скоротите кількість солі.

Не соліть їжу під час приготування, а підсолюють її вже в тарілці. Змішайте суху приправу та сіль у рівних пропорціях та додайте її замість звичайної солі.

Добре «женуть» воду гречка, зелений чай, відвар листя та коріння петрушки. Також гарний сечогінний засіб – сік грейпфрута, який містить багато вітаміну С.

Перевірте нирки

Якщо набряки не минають, варто перевірити нирки. Адже застій води може бути ознакою нефриту. Можливо, варто відвідати і ендокринолога, оскільки припухлість повік – характерна ознака гіпотиреозу. Одутлість особи може також свідчити про наявність обструктивного або хронічного бронхіту та інших бронхолегеневих захворювань.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні