Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіСкільки грошей сплачують військовослужбовцям?

Скільки грошей сплачують військовослужбовцям?

Этот материал также доступен на русском языке
Повномасштабна війна нашій країні триває понад три місяці. У багатьох сім'ях пішли на фронт батьки та діти, брати та сестри.

Захисники та захисниці України – кожен на своїй посаді – виконують бойові завдання, захищаючи нашу землю від російських окупантів. За рішенням уряду вони отримують підвищені виплати, хоча суми значно відрізняються. Чому так відбувається – пояснив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Скільки платять військовослужбовцям?

Вважаємо разом

Виплати військовослужбовцям складаються із двох частин:

1) щомісячне забезпечення (призначається відповідно до посади, званням, вислугою тощо.);

2) додаткова грошова винагорода, встановлена ​​на період воєнного стану.

Сума додаткової винагороди залежить від умов служби. Для військовослужбовців, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, додаткова винагорода в розрахунку на місяць становить тридцять тисяч гривень, або приблизно тисяча гривень на день. Для воїнів, що беруть участь у боях, додаткова винагорода визначається із розрахунку сто тисяч гривень на місяць, або приблизно три тисячі гривень на день.

Розберемося на прикладі.

Якщо військовослужбовець (наприклад, рядовий стрілець) півмісяця служив на кордоні з Угорщиною, а решта півмісяця брав безпосередню участь у боях у Харківській області, йому буде нараховано:

  • щомісячне грошове забезпечення у розмірі близько тринадцяти-чотирнадцяти тисяч гривень відповідно до посади та звання;
  • близько п’ятнадцяти тисяч гривень додаткової винагороди за несення служби під час воєнного стану;
  • близько п’ятдесяти тисяч гривень за безпосередню участь у бойових діях.

Тобто загальна сума у ​​цьому випадку для рядового стрільця становитиме 78-79 тисяч гривень мінус відрахування.

Кількість днів, які військовослужбовець безпосередньо перебував у бою, виконував бойові завдання, що визначаються на підставі бойових наказів та розпоряджень військового командування різних структур сил оборони.

Чому різні суми?

Для отримання коштів військовослужбовець повинен мати рахунок у будь-якому банку.

Виплата провадиться у поточному місяці за попередній та ділиться на дві частини. У першій декаді місяця військовослужбовці отримують щомісячне грошове забезпечення відповідно до посади, звання та інші показниками (постійна сума). У другій декаді відбувається нарахування додаткової винагороди, тих тридцяти чи ста тисяч за несення служби під час воєнного стану та бойові. Його розмір залежить від того, скільки днів військовослужбовець провів у бою. Кожен місяць ця сума може суттєво відрізнятися.

Слід розуміти, що окремі підрозділи тієї чи іншої бригади можуть перебувати у бою. У той час як інші перебувають у пункті постійної дислокації та виконують не бойові завдання. Тому навіть в одній бригаді чи батальйоні розмір виплат військовослужбовцям може суттєво відрізнятися.

Корисний телефон

Якщо виникають питання з грошовим забезпеченням, насамперед необхідно звернутися до безпосереднього командира або його заступника по роботі. з особовим складом. Отримати роз’яснення можна у фінансовій службі частини.

Якщо питання не вирішилося, телефонуйте на гарячу лінію Департаменту фінансів Міністерства оборони: (044) 271-35-59 (безкоштовно лише для мешканців Києва).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні