П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк видалити кліща у тварини?

Як видалити кліща у тварини?

Этот материал также доступен на русском языке
Для свійських тварин кліщі так само небезпечні, як і для людей. Тому ретельно проводьте огляд своєї тварини після прогулянки.

Якщо ви помітили у вихованця «кровососа», зверніться по допомогу до ветеринара, якщо такої можливості немає, тоді дістаньте комаху самі, дотримуючись рекомендацій ветлікарів.

Кліща можна зняти з тіла кішки або собаки, акуратно «викрутивши» комаху: стиснути пальцями тільце кліща, намагатися вхопити разом із головою біля самої шкіри, повертаючи вліво та вправо, потягнути і видалити.

Також можна використовувати спеціальний гачок-зачіпку, пінцет або нитку. Обертальними рухами викручуйте кліща, зазвичай досить повернути 4-5 разів. Не давіть на кліща.

Якщо собака або кішка не сидить на місці, попросіть когось потримати її. Інакше ви ризикуєте випадково розчавити паразита або відірвати його тулуб від голівки.

Місце укусу потрібно обробити будь-якою маззю з гормоном, наприклад, «Акрідермом» або «Бетаметазоном».

Далі протягом 2-7 днів спостерігати за станом тварини. Якщо у вашого вихованця за цей час з’явиться млявість, лихоманка, відсутність апетиту, підвищена спрага і об’єм сечі, блювання або діарея, терміново зверніться до лікаря.

ВАЖЛИВО! Кліщі найактивніші у травні-червні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні