П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно сформувати кущ огірка, щоб отримати щедрий урожай?

Як правильно сформувати кущ огірка, щоб отримати щедрий урожай?

Этот материал также доступен на русском языке
Для отримання хорошого врожаю важливу роль відіграє правильне формування куща (або, як найчастіше кажуть, прищипка або пасинкування огірків). Існує два поширені способи: в одне стебло і кущовий.

ПЕРШИЙ СПОСІБ (формування в одне стебло) краще застосовувати для гібридів, що не потребують запилення бджолами. У вузлах перших п’яти листочків необхідно видалити всі квіти та пасинки. У наступних п’яти вузлах зав’язь рекомендується залишити, а видалити лише бічні пагони. І лише коли стебло досягне метрової довжини, можна зберегти кілька пасинків, що вимагають прищипки над 3-4 листами, що простимулює утворення пагонів третього порядку.

ДРУГИЙ СПОСІБ (кущовий) більше підходить для бджолозапильних сортів. Необхідно основне стебло прищипнути над 5-6 листом, що призведе до утворення пасинків. Надалі їх також слід укоротити над 5 листом. Ця процедура простимулює зростання пагонів третього порядку, на яких формуватиметься переважно материнська зав’язь з мінімальною кількістю пустоцвітів. У такий спосіб можна отримати кущ з 10 плодоносними батогами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли потрібно висаджувати огірки на грядки, щоб отримати щедрий урожай.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні