Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКоли потрібно висаджувати огірки на грядки, щоби отримати хороший урожай?

Коли потрібно висаджувати огірки на грядки, щоби отримати хороший урожай?

Этот материал также доступен на русском языке
Огірки – найпопулярніша культура, яку вирощують у всіх куточках України. Яких правил потрібно дотримуватись, щоб отримати щедрий урожай?

Про це пише РБК.

Коли висаджувати огірки у відкритий ґрунт?

Огірки теплолюбні, тому висаджувати їх на грядки можна, коли середньодобова температура протягом кількох днів становитиме не менше +12…+15 градусів. Як правило, в Україні така погода встановлюється у травні (звичайно це залежить від регіону посадки). Наприклад, у південних областях за постійної теплої погоди можна посадити культуру наприкінці квітня. Можна садити і в червні, а можна у кілька етапів, щоб отримати ранній та пізній урожай.

Для прискорення появи врожаю можна з’єднати відкритий та парниковий способи: висадити у тимчасові парники раніше, а потім відкрити їх, коли стане тепліше.

Головні правила вирощування огірків?

При нестачі вологи в ґрунті та повітрі, а також за низької температури огірки можуть зупинитися у зростанні. Для огірків найкраще вибирати сонячні ділянки, захищені від вітру та протягів. Якщо ви не внесли вчасно добрива і огірки ростуть повільно, рослинки слабкі, їх можна підживити розчином коров’яку або курячого посліду з додаванням золи.

Ознакою нестачі добрив є жовте листя, огірки скидають усі зав’язі, плоди деформуються (грушоподібна форма – нестача калію, звужений та загнутий кінчик – нестача азоту).

Огіркам потрібні часті поливи теплою водою, підживлення, прополювання, підгортання (стимулює утворення додаткових коренів). Грунтові огірки прищипуються над 5-6-м листочком для утворення бічних батогів.

Також потрібно видаляти зайві плоди, що досягли 5-7 см, щоб на одній рослині залишалося не більше 10-18 огірків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що селекціонери вивели огірки, які можна смажити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні