П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЧи можна позбутися бур'янів без прополювання?

Чи можна позбутися бур’янів без прополювання?

Этот материал также доступен на русском языке
Прополка бур'янів – робота трудомістка та стомлююча. Адже бур'яни добре пристосовані до найнесприятливіших погодних та ґрунтових умов, і якщо їх вчасно не видалити, швидко окупують весь город. Пропонуємо кілька способів боротьби з рослинами-шкідниками - крім прополювання, без якого, втім, все одно не обійтися.

Мульчування

Мульча з природного матеріалу (солома, скошена трава, подрібнена кора, сухе листя) та штучного (газети, картон, поліетилен), укладена товстим шаром, пригнічує зростання однорічних бур’янів. Але перед мульчуванням слід видалити з коренем усі багаторічні бур’яни, інакше вони піднімуться так само пишно, як і раніше.

Чорна поліетиленова плівка

Грядку або клумбу накривають плівкою, краї притискають цеглою або присипають землею. Ґрунт при цьому нагрівається, а світло крізь плівку не проникає, тому зростання бур’янів пригнічується. Культурні рослини висаджують у прорізані у плівці отвори.

Рослини проти рослин

Пирій, виявляється, не терпить запаху жоржин. Якщо ж вам потрібно звільнити від пирію або берізка польового велику ділянку, засійте його гірчицею. Ця культура – ​​природний гербіцид, вона надійно захищає посіви від бур’янів. Сіяти гірчицю можна протягом усього вегетаційного періоду.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які бур’яни можна вживати в їжу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні