П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим зменшити пітливість ніг?

Чим зменшити пітливість ніг?

Этот материал также доступен на русском языке
Наші ноги пітніють через спеку, фізичні вправи, а також стрес. На інших частинах тіла піт легко випаровується, але на ступнях ніг він виявляється «замкнений у пастку» між пальцями, у шкарпетках та взутті.

Коли піт опиняється у пастці, бактерії, які харчуються нашим потом, виробляють побічні продукти розпаду, викликаючи неприємний запах ніг. В результаті у деяких людей проявляється бромодоз – хвороба, симптомом якої є «смердючі ноги». Запах буде продовжуватися навіть після того, як ви знімете шкарпетки та взуття, особливо якщо зберігаєте взуття та шкарпетки в темному місці, наприклад, у шафі або закритому ящику, де бактерії зможуть активно розмножуватися.

Чим зменшити пітливість ніг?

Ванночка із содою

У невеликий таз налити стільки теплої води, щоб вона повністю закривала стопи. Потім додати три столові ложки соди і ретельно розмішати, щоб сода повністю розчинилася. Також можна додати кілька крапель ефірної олії розмарину чи лаванди. Опустити ноги у воду на 30-40 хвилин. Після цього підошви потрібно добре протерти пемзою чи спеціальною щіткою.

Ванночка з морською сіллю

Склянку солі розвести у двох літрах теплої води. Як слід все перемішати, щоб кристали солі повністю розчинилися. Приймати таку ванну рекомендується протягом 15-20 хвилин. Наприкінці процедури ноги потрібно обполоснути прохолодною водою і витерти насухо рушником.

Ванночка на основі міцного чаю

Взяти два пакетики або столову ложку чорного чаю та залити літром води, довести до кипіння, прокип’ятити протягом 10-15 хвилин. Готовий настій розбавити двома літрами теплої води. Дати ванночці охолонути до комфортної температури і приймати протягом 20 хвилин. Після процедури ноги потрібно обполоснути чистою водою та витерти рушником.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні