Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіПенсіонер із Херсонської області пройшов пішки 250 км, щоб вибратися з окупації

Пенсіонер із Херсонської області пройшов пішки 250 км, щоб вибратися з окупації

Этот материал также доступен на русском языке
Віктор Чайка із села Приморське Херсонської області пройшов понад дві сотні кілометрів пішки, щоб урятуватися від російської окупації.

Як розповів чоловік виданню «Шумск.info», з першого дня повномасштабної війни через їхнє село через їхнє село відправилися російські колони. Місцеві жителі знищили кілька одиниць ворожої техніки, потрапивши в них коктейлями Молотова, але росіяни у відповідь почали стріляти по будинках. Коли 15 березня селяни вийшли на поле на посівну – окупанти почали обстрілювати техніку, а згодом – зливати собі дизельне паливо.

Будинок чоловіка знаходиться біля траси, тому всі, хто відбувався у нього на очах. Так тривало майже місяць. Потім над Приморським почали літати ракети. У той час, коли ворог почав зазнавати нищівних ударів у Чорнобаївці, техніку почали перетягувати до Скадовська – на злітні смуги. А Приморське – дорогою.

21 березня Віктор Чайка вирушив із села. З собою взяв лише сумку, де були деякі речі, щоби переодягтися. З Карги (стара назва Приморського) 12 кілометрів йшов пішки до Скадовська, звідти – 40 кілометрів до Голої Пристані. Потім – 25 кілометрів до Олешки – там є єдина пустеля в Європі. Звідти – на Херсон, трохи повернувся назад, зробив коло. А потім – на Берислав, у бік Нікополя. Дорогою зустрів ще двох чоловіків, разом заночували у Новокаїрах – місцеві люди впустили у двір. Адже з сьомої години вечора до пів на восьму ранку йти по трасі не можна – стріляють без розмов. Тому під час такої вимушеної подорожі Віктор Чайка неодноразово змушений був заночувати в кущах, шукаючи для цього якесь непомітне місце.

Загалом за п’ять днів чоловік подолав 250 км, поки разом із двома випадковими попутниками не зустрів українських військових на кордоні Херсонської та Дніпропетровської областей – вони якраз звільнили Нововоронцовку.

Військові забрали чоловіків у безпечне місце. Згодом Віктор Чайка потрапив до Мар’їнки, далі – до Кривого Рогу, Дніпра та Запоріжжя, звідти потягом до Тернополя та села Биківці, де його прихистили місцеві жителі. Поки що чоловік у безпеці, однак не знає, коли зможе повернутися до батьківського дому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні