Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯкі народні засоби можна використовувати для підживлення огірків?

Які народні засоби можна використовувати для підживлення огірків?

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що для того, аби отримати хороший урожай огірків, їх обов'язково потрібно підгодовувати. Гарний результат дає застосування органіки.

Коров’як (коров’ячий гній). Гній – це найпопулярніше органічне добриво, що містить основні елементи живлення (азот, фосфор, калій, кальцій та магній, цинк, бор, мідь та інші мікроелементи). Настій коров’яка (коров’ячого гною) для підживлення огірків робиться таким чином: на 10 літрів береться 2 кг свіжого коров’ячого гною (тобто 1 частина гною та 5 частин води). На бродіння відводиться близько 1-2 тижнів. Далі настій розбавляється водою у пропорції 1:10. І 1 літр настою, що вийшов, розбавляють в 10 л води.

Рідке кореневе підживлення проводиться в розрахунку: 1 л добрива на 1 огірковий кущ. Удобрювати огірки настоєм коров’яку можна від початку вегетації і до кінця плодоношення.

Курячий послід. Аналогічно коров’ячому гною можна використовувати курячий послід, але надалі розводити в пропорції 1:15, оскільки курячий послід – це концентроване добриво. А ще простіше придбати гранульований курячий послід.

Варто знати, що пташиний послід за своїми якостями удобрення набагато (в 2-3 рази) перевершує гній (коров’як), а за швидкістю дії можна порівняти з мінеральними добривами. Саме тому він є більш цінним органічним добривом, що ідеально підходить для підживлення огірків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому погано росте кріп.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні