Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк поливати цибулю, щоб вона виросла великою?

Як поливати цибулю, щоб вона виросла великою?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете зібрати хороший урожай із великими цибулинами, подбайте про правильне поливання. Запам'ятайте, що цибулини формуються протягом двох місяців після посадки, тому в цей період дачники повинні відповідально підходити до поливу культури.

У цей час ґрунт на грядці має бути вологим. Якщо дощів нема, а спекотна погода довго тримається, поливати потрібно 1-2 рази на тиждень.

Поливати цибулю потрібно теплою водою, для цього її краще набирати заздалегідь, щоб під сонячним промінням вона нагрілася.

Тепла відстояна рідина благотворно впливає на цибулю: рослини менше схильні до стресу, краще ростуть, цибулини виростають великі.

Нерідко “пір’я” цибулі жовтіють. Дачники помилково вважають, що проблема полягає у нестачі води, тому поливають посилено. Але на практиці це призводить до загнивання цибулі. Причиною пожовтіння може бути муха. Перемогти шкідника можна, якщо поливати рослини солоною водою. До речі, полив солоною водою збільшує врожай.

Для першого поливу беруть 300 г солі на 10 л. Для другого – 400 г, для третього – 600 г. Таким чином, за три тижні можна позбавитися цибульної мухи і створити основу для великого врожаю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна зелена цибуля.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні