Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк зміцнити кульшові суглоби?

Як зміцнити кульшові суглоби?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб кульшові суглоби залишалися здоровими, їм потрібні рух та фізичні навантаження.

Цей комплекс вправ допоможе як профілактичний захід і як спосіб лікування захворювань, пов’язаних з хрящовою тканиною. Під час загострення захворювань або болю вправи робити протипоказано.

ВПРАВИ

1. Ляжте на спину, випряміть ноги. Повільно згинайте кожне коліно, потім випряміть ногу і повторіть знову. Виконуйте по 5 разів кожною ногою.

2. Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах і поставте стопи на підлогу. Підніміть одну ногу, обхопіть її руками під коліном, притягніть до грудей наскільки це можливо і затримайте на три секунди. Повторіть по 5 разів для кожної ноги.

3. Встаньте боком до стільця і візьміться за нього рукою. Відведіть пряму ногу убік настільки високо, наскільки зможете. Повторіть по 5 разів кожною ногою.

4. Встаньте обличчям до спинки стільця і візьміться за неї руками. Відведіть ногу назад, напружуючи сідниці. Повторіть по 5-7 разів для кожної ноги.

5. Ляжте на бік і зігніть ноги в колінах . Під голову можна покласти подушку. Відведіть ногу, що лежить зверху, так, щоб коліно «дивилося» у стелю. Виконайте по 5-7 разів для кожного боку.

6. Ляжте на підлогу на живіт і випряміть ноги в колінах. Напружуючи сідниці, підніміть одну ногу, зафіксуйте на секунду і опустіть. Робіть вправу повільно. Повторіть по 5-7 разів для кожної ноги.

7. Сядьте на стілець і випряміть спину. Підніміть праве коліно так високо, як зможете, потримайте секунду і опустіть назад. Потім проробіть те саме з лівим. Виконуйте по 10 разів для кожної ноги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні