Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГоловні помилки при зберіганні лікарських засобів удома

Головні помилки при зберіганні лікарських засобів удома

Этот материал также доступен на русском языке
Лікарські препарати є у всіх. Одні зберігають їх у спеціальній коробці або сумочці, інші – у кухонній шафі. І коли потрібно терміново випити пігулку, на її пошуки доводиться витрачати чимало часу. Але якщо дотримуватись правил зберігання аптечних препаратів, проблем точно не буде.

Все в одній коробці

Є люди, які тримають усі ліки в одній великій коробці без роздільників або в сумці. Однак це погана ідея, адже в екстреній ситуації знадобиться багато часу на спроби знайти потрібний препарат.

Перемішані препарати

Слід поділити ліки за призначенням. Наприклад, в одній коробці зберігати пластирі, вату та бинти, в іншій – засоби, необхідні при порізах та опіках, а в третій – антибіотики та сильнодіючі препарати. Можна розділити ліки за призначенням при подібних захворюваннях.

Зберігання у ванній кімнаті

Це найпоширеніша і найнебезпечніша помилка багатьох людей. Виробники застерігають, що ліки слід утримувати в сухому місці за кімнатної температури.

Без інструкції

Багато людей не читають інструкції з зберігання ліків. Проте є такі, які потрібно зберігати у холодильнику.

Ліки без упаковки

Щоб в аптечку помістилося якнайбільше ліків, деякі викидають картонні упаковки та інструкції. Однак у потрібний момент часу на пошук способу застосування просто не може бути. Картонні упаковки захищають ліки від сонячного світла та вологи, тому викидати їх не варто.

Джерело: dls.gov.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні