Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно мити кімнатні рослини?

Як правильно мити кімнатні рослини?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб кімнатні рослини були здоровими, їх потрібно регулярно мити. Пил засмічує продих, тим самим порушуючи газообмін, утруднюючи дихання, уповільнюючи випаровування з поверхні листя.

Як часто мити? У теплу пору року кімнатні рослини необхідно мити раз на два тижні. Взимку, оскільки багато рослин знаходяться у стані спокою, це можна робити раз на місяць.

СУХЕ ОЧИЩЕННЯ ВІД ПИЛУ . Такий спосіб очищення слід застосовувати перед вологим миттям. Особливо це стосується рослин з опушеним і складчастим листям, а також кактусів. Під час вологого миття пил скочується у брудні липкі грудочки, які потім дуже важко змити. Досвідчені квітникарі рекомендують проводити сухе «миття» рослин за допомогою пензлика для нанесення рум’ян. Він досить м’який і не зашкодить листю. Після очищення рослинам потрібно влаштувати вологе прибирання.

Обтирання. Для обтирання рослини потрібно використовувати вологу м’яку ганчірку або поролонову губку. Протирати листя потрібно обережно: сильне тертя може пошкодити шкірку.

Душ. Цей спосіб вважається найкращим для очищення рослин від пилу. Під час душу ґрунт у горщику потрібно прикрити, щоб у ньому не накопичилася велика кількість води, яка може зашкодити рослині. Для цього можна використовувати поліетиленовий пакет або плівку. Горщик необхідно обв’язати так, щоб вода безперешкодно стікала поліетиленом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні