Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим годувати тварин, якщо сухого корму немає?

Чим годувати тварин, якщо сухого корму немає?

Этот материал также доступен на русском языке
Ветеринари не рекомендують домашніх тварин годувати кістками.

Чим годувати кота?

Раціон кота має складатися на 60% з м’яса чи риби. Це можуть бути м’ясні субпродукти (печінка, мова, серце, легені, нирки) та курячі потрухи. Варена риба – оселедець, сардини, скумбрія, хек. Також підійдуть каші з рису, вівсянки (пластівці), гречки, кукурудзяної крупи. З кисломолочних продуктів безпечні будуть сир, йогурт і кефір (що менше жирність, то краще). Не забувайте про яйця та овочі (кабачки, гарбуз, огірки, авокадо, петрушка, кріп).

Однак пам’ятайте, що котів не можна годувати лише крупою, овочами чи навіть молочними продуктами. Це може призвести до розладу шлунка та сильної діареї.

Чим годувати собаку?

Собак можна годувати в рівних кількостях вареним нежирним м’ясом або рибою (можна ще яйцями), кашами (гречка, рис, вівсянка, пшоно, перловка, манка, ячмінь). Можна додавати сирі та відварені овочі (морква, буряк, гарбуз, кабачок, броколі, петрушка, кріп), відварені боби або картопля, можна дати трохи яблук.

Чим годувати тварин?

Ветеринари не рекомендують домашніх тварин годувати кістками, сирим молоком, грибами, маринованими, смаженими, солоними та солодкими продуктами. Також важливо знати, що м’ясо та рибу для тварин змішувати не можна. Ними потрібно годувати у різні дні, при цьому добре відварювати. Овочі (наприклад, буряк, морква чи гарбуз) теж змішувати не можна. З круп найкраще вибрати один вид на весь раціон харчування.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні