П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк захиститись від мародерів?

Як захиститись від мародерів?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо передбачається тривала відсутність, попросіть родичів, сусідів або знайомих час від часу перевіряти зовнішній вигляд ваших вхідних дверей.

Залишаючи своє житло, навіть ненадовго (коли йдете у підвал під час обстрілів), слід бути впевненим, що двері та вікна надійно зачинені. Якщо передбачається тривала відсутність, попросіть родичів, сусідів або знайомих час від часу перевіряти зовнішній вигляд ваших вхідних дверей.

Як правило, зловмисники «пробивають» квартири, залишаючи непомітні на перший погляд або мітки, що не викликають підозри:

– наклейки на двері;
– сірники, папірці в отворі між дверима та стіною;
– листівки, флаєри на ручці дверей;
– дрібні монети або скотч у замковій свердловині.

Якщо такі мітки залишаються дома кілька днів, це може стати сигналом для злочинців. Якщо ж ваші сусіди-знайомі вчасно приберуть наведення, план мародерів провалиться. Крім того, поліцейські радять узгодити із сусідами контроль поштових скриньок. Важливо не залишати на увазі пошту (листи, рахунки), створюючи ефект присутності господарів.

Бажано передати запасний комплект ключів знайомим або родичам, щоб вони періодично могли заходити в будинок (квартиру) і ненадовго залишати світло включеним.

Під прицілом нечистих людей – і ті, хто залишився жити у своєму будинку. Їм правоохоронці радять надовго не залишати житло без нагляду та не відчиняти двері чужим людям, навіть якщо це жінки. Якщо ж у ваш будинок намагаються вломитися – одразу викликайте поліцію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні