П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо робити, якщо під час повітряної тривоги вирішили залишитися в будинку?

Що робити, якщо під час повітряної тривоги вирішили залишитися в будинку?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо під час повітряної тривоги ви не встигаєте дістатися до укриття, сигнал застав вас зненацька і ви вирішили залишитися в будинку, то необхідно вжити заходів для власної безпеки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій дала кілька порад.

1. Насамперед слід негайно пройти до приміщення без вікон або скористатися правилом двох стін, які мають бути між вами та вулицею. Перша стіна візьме він силу вибуху, друга – захистить від уламків.

2. У разі пожежі або пошкодження будівлі дзвоніть 101 – вкажіть точну адресу, поверх та квартиру. І по можливості вийдіть у безпечне місце.

3. Також необхідно призначити серед ваших сусідів людину, яка володітиме інформацією про всіх мешканців. Це потрібно, щоб у разі надзвичайної ситуації повідомити інформацію рятувальникам.

4. Якщо в будинку стався вибух, залиште будинок самостійно, але залиште двері відчиненими. Тоді рятувальникам не доведеться зрізати їх бензорезу для обов’язкової перевірки.

5. Залишаючи місто або свою квартиру, залиште ключі сусідам, щоб у разі надзвичайної ситуації можна було перевірити приміщення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні