П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо робити діабетикам при дефіциті інсуліну: ендокринолог дав 5 порад

Що робити діабетикам при дефіциті інсуліну: ендокринолог дав 5 порад

Этот материал также доступен на русском языке
В умовах воєнного часу багато людей з цукровим діабетом зіткнулися з дефіцитом інсуліну. Знайти його в аптеках досить складно, особливо якщо йдеться про міста, де зараз йдуть страшні бої.

Ендокринолог Степан Шупарський розповів, що робити при цукровому діабеті 2 типу та дефіциті інсуліну?

5 порад для діабетиків (2 типу) в умовах перебою у постачанні інсуліну

  1. Пам’ятайте, що при дефіциті інсуліну важливо подбати про контроль глюкози крові в домашніх умовах за допомогою глюкометра. Особливо за поганого самопочуття. Лікування інсуліном зовсім без контролю може призвести до різкого зниження цукру в крові – гіпоглікемії, що небезпечно для життя.
  2. Помнемо, що фізична активність знижує глюкозу крові. Це також знижує рівень стресу. Щодня 2 рази, вранці та ввечері робіть зарядку. М’язові клітини тягнуть глюкозу він, знижуючи їх у крові.
  3. У умовах невелике підвищення глюкози крові не страшно. Якщо у вас раніше глюкоза натщесерце була 5-7 ммоль/л, а зараз буде трохи вище, від 7 до 9 ммоль/л це допустимо. Протягом кількох тижнів це не призведе до будь-яких наслідків.
  4. На крайній випадок підійде будь-який інсулін. Тому, якщо немає саме вашого, погоджуйтесь на той, який пропонують. Перевагу віддаємо інсуліну короткої дії (Актрапід, Хумулін Регуляр, НовоРапід та ін). Цей інсулін зазвичай у жовтій упаковці або з жовтою смужкою.
  5. У деяких випадках можна відмовитись від інсуліну, збільшивши дози таблеток для зниження глюкози або перейти з інсуліну на таблетки.

Пацієнтам, які мають питання щодо лікування інсуліном, лікар запропонував звертатися до нього в особисті повідомлення, почавши їх зі слова “ІНСУЛІН!”

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у МОЗ повідомили, де можна купити інсулін.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні