Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи можна зберігати вино у пластикових пляшках?

Чи можна зберігати вино у пластикових пляшках?

Этот материал также доступен на русском языке
Вироби із пластику є в кожному будинку. На кухні можна зустріти пластикові контейнери, посуд одноразового та багаторазового використання, виготовлений із харчового пластику.

Багатьох людей все це влаштовує, адже насправді користуватися такими виробами можна довго, та й коштують вони дешевше за скло. Але чи все так просто? Давайте розбиратися разом.

На думку вчених, різні речовини, що містяться в харчовому пластику, негативно впливають на наше здоров’я. При тривалому зберіганні продуктів у такому посуді руйнується баланс гормональної системи людини.

Багато виноградарів розливають своє вино у пластикові пляшки, але насправді така тара є найбільш непридатною для тривалого зберігання будь-якого алкоголю. Адже спиртний напій у будь-яких градусах – це активне хімічне середовище, і перебуваючи тривалий час у пластиковому посуді, він може взаємодіяти з полімерами, розчиняючи деякі молекули в рідині.

Таким чином вино мало того, що може поміняти свій смак, додавши нотки пластмаси, але ще й завдає шкоди вашому організму. Тому зовсім неважко відповісти на запитання: чи можна зберігати вино у пластикових пляшках та бочках?

Я вважаю, якщо ви хочете скуштувати натуральний напій з його оригінальним та неповторним смаком, то краще купувати та зберігати вино у скляній тарі.

Також слід звернути увагу не лише на тару, а й на умови зберігання хмільного напою. Найкраще місце – це темне прохолодне приміщення. Причому це стосується і домашнього вина, і заводського.

Майте на увазі, що домашнє вино без втрати смаку у добрих умовах може зберігати свій незабутній аромат до 7 років. А ось вино, виготовлене на заводі з додаванням консервантів, зберігається набагато довше – понад 10 років і це не межа.

Не раджу використовувати пластикову тару і при бродінні вина. Краще витратитись на дубову бочку або ємність зі скла, ніж потім витрачати свій бюджет на ліки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що украинские виноделы просят уменьшить налоги.

Вацлав Задрановський , м. Літин, Вінницька обл.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні