П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачВартість проїзду в транспорті збільшать: де і на скільки?

Вартість проїзду в транспорті збільшать: де і на скільки?

Этот материал также доступен на русском языке
З початком року в деяких містах можуть зрости ціни на проїзд у громадському транспорті. Де і скільки доведеться заплатити за одну поїздку у маршрутці чи трамваї?

Київ

У столиці збираються запровадити нові тарифи на проїзд, причому для мешканців Києва вони будуть меншими. Зокрема, при купівлі разового квитка одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 гривень.

Якщо сплатити за проїзд, використовуючи муніципальну «Карту киянина», вартість поїздки складе 12 гривень . Для пасажирів, які оплачують проїзд у комунальному транспорті, поповнюючи електронний квиток, його ціна становитиме:

  • 15 гривень – при покупці 50 поїздок,
  • 20 гривень – при покупці від однієї до дев’яти поїздок.

Місячні проїзні зі знижками залишаться: одна поїздка коштуватиме від 14,20 до 14,50 гривні – залежно від типу проїзного. Також залишаються проїзні квитки на 24, 48 та 72 години.

Водночас для киян передбачено можливість заздалегідь придбати квитки за ціною 6,50 гривні та деякий час користуватися комунальним транспортом за старими цінами.

Планують зберегти та пільги для соціально вразливих категорій населення. До того ж влада обіцяє не переглядати вартість тарифів на проїзд до завершення опалювального сезону.

Запоріжжя

Пропозицію щодо підвищення для пасажирів вартості проїзду мають намір розглянути на сесії міської ради Запоріжжя. Передбачається, що ціна поїздки відрізнятиметься в залежності від маршруту. Загалом вартість проїзду на маршрутках зросте із восьми до дванадцяти гривень.

На маршруті, що курсує до Хортицького району, тариф підвищиться до чотирнадцяти гривень.

При цьому ціни на проїзд у комунальному транспорті – автобусах, тролейбусах, трамваях – планують зрівняти. Тариф на такі поїздки становитиме 10 гривень.

Чернівці

Схожі плани і міська влада Чернівців. Тут з 1 лютого вартість проїзду в маршрутках має зрости із семи до дев’яти гривень. Щоправда, поки що незрозуміло, що буде із пільгами для соціально вразливих категорій населення: чи залишиться безкоштовним проїзд для учасників бойових дій, якими будуть тарифи для школярів? Як заявляє місцева влада, ці питання поки що знаходяться на стадії розгляду.

Житомир

З 29 січня мають намір збільшити тариф на проїзд і у Житомирі . При оплаті готівкою чи банківською картою вартість однієї поїздки у маршрутках та комунальних автобусах зросте з восьми до десяти гривень, а в електротранспорті – з шести до восьми гривень.

Проте пенсіонери проїзд оплачуватимуть за пільговою ціною. Так, за одну поїздку в електротранспорті доведеться заплатити чотири гривні.

Що ж до вартості проїзду в автобусі, то тут все залежатиме від способу оплати. При розрахунку карткою житомирянина потрібно буде заплатити чотири гривні, а якщо оплата буде готівкою, то – 5 гривень.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні