П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопля чорніє, псується: як продовжити термін придатності

Картопля чорніє, псується: як продовжити термін придатності

Этот материал также доступен на русском языке
Картопля чорніє, псується при помилках у її вирощуванні та зберіганні.

Є кілька правил догляду за картоплею, які дають змогу продовжити термін придатності коренеплодів до нового врожаю.

Якщо при вирощуванні картоплі в ґрунт вносили забагато азотистих добрив, то бульби швидко чорнітимуть і псуватимуться. Овочеводи рекомендують підживлювати посадки калієм та суворо дотримуватися норм внесення добрив. У цьому разі врожай буде вирізнятися чудовими смаковими якостями та тривалим терміном зберігання.

Картоплю слід дбайливо збирати та класти в ящики. Якщо бульби кидати, це призведе до того, що вони почнуть швидко псуватися навіть після непомітних механічних пошкоджень.

Картопля: важлива температура зберігання

До швидкого псування картоплі призводить зберігання при високій – від +12 градусів Цельсія температурі повітря. Також не можна піддавати картоплі впливу низьких температур. Купуючи овочі взимку у морози на ринку, слід розуміти, що плоди отримали обмороження та зберіганню не підлягають.

Читайте також:

Джерело: Today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні