Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯкою буде погода на новорічні свята?

Якою буде погода на новорічні свята?

Этот материал также доступен на русском языке
Наближаються новорічні свята, і зустрічати їх хочеться зі сніжком, скрипучим морозцем та іншими атрибутами зимової казки. Що ж чекає на нас у перші дні нового року?

На більшій частині України у святкові дні денна температура повітря коливатиметься близько нуля, вночі буде дещо холодніше, щоправда, іноді з-за хмар виглядатиме сонце.

Як сказала завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, відносно висока температура повітря у грудні не дозволила сформуватися стійкому сніговому покриву, тож у святкові дні кататися на санчатах нам не доведеться.

Цього разу у виграші будуть ті, хто воліє зустрічати Новий рік за плюсової температури. Втім, і після Нового року тривалих холодів синоптики не обіцяють, хоча снігом нас січень все ж таки порадує, але, як стверджують фахівці, ближче до середини місяця.

На заході

Західну частину України з кінця грудня до 7 січня (Різдво за старим стилем) очікують «температурні гойдалки»: градусник то підніматиметься до плюс 3-7 градусів тепла, то опускатиметься до 7-12 градусів морозу. Наприкінці грудня йтиме дощ, а перед Новим роком похолодає, і дощ зміниться слабким снігом. На Різдво за старим стилем мешканців Західної України порадує сонячна погода.

На сході

Новорічна погода буде холодною. У перші дні Нового року денна температура опуститься з 6 градусів тепла до 4 градусів морозу. А невеликий сніжок в останній день 2021 року створить святковий настрій. До 7 січня похолодає: уночі стовпчик термометра опуститься до мінус 12 градусів, вдень буде дещо тепліше – близько 8 градусів морозу.

На півночі

Погода мало чим відрізнятиметься від інших регіонів. На Новий рік температура коливатиметься від плюс 3 до мінус 3 градусів вдень, з неістотною різницею у нічний час. А ось 6-7 січня відчутно похолодає: вночі стовпчик термометра опуститься до 10 градусів морозу, зате вдень температура не перевищуватиме 4 градусів морозу. У новорічні дні йтиме невеликий сніг.

В центрі

У центральній частині на Новий рік буде трохи тепліше. Початок року мешканці центру зустрічатимуть при температурі від 6 тепла до 1 градуса морозу. А ось до 7 січня прийде похолодання – від 9 градусів морозу вночі до мінус 5 градусів вдень. Опади пройдуть у вигляді слабкого снігу, який протримається недовго.

На півдні

Погода буде зовсім не зимовою: тут перші дні нового року зустрічатимуть при нульовій температурі. На Різдво також буде відносно тепло – лише від 2 до 4 градусів морозу. Дещо зіпсує настрій несильний дощ зі снігом, зате на різдвяні свята мешканців півдня порадує сонечко.

 

 

Читайте також: Погода в Україні на тиждень з 27 грудня по 2 січня: якою буде новорічна ніч?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні