П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк нас можуть ошукати в магазині?

Як нас можуть ошукати в магазині?

Этот материал также доступен на русском языке
Напередодні Нового року та Різдва кількість покупців у магазинах та супермаркетах збільшується у кілька разів. Продавці використовують цей період, щоб позбутися товару, що залежався, і продуктів, термін придатності яких добігає кінця.

Щоб привернути увагу покупців, продукцію намагаються реалізувати під виглядом добрих знижок та акцій. Однак часто в таких випадках можна зіткнутися з обманом.

ПРОДАЮТЬ ЗІ ЗНИЖКАМИ ЗІПСОВАНИЙ ТОВАР І ПРОСТРОЧКУ. Такий товар
можна зустріти серед акційного у період раптового зростання попиту. Фахівці радять уважно розглядати продукцію перед купівлею. Зверніть увагу на термін придатності, перевірте, чи упаковка не пошкоджена.

А ЧИ БУЛА ЗНИЖКА? Іноді після знижки товар коштує навіть дорожче, ніж до неї. Крім того, іноді продавці попередньо спеціально завищують ціни, щоб потім надати «величезну знижку».

ВАС МОЖУТЬ ОБРАХУВАТИ. Одне з найпоширеніших порушень – різниця в ціні на ціннику у торговельній залі та на касі. Майте на увазі: покупці за законом мають право заплатити ту ціну, яку зазначено на ціннику в залі.
З проблемами можна зіткнутися і при розрахунку за товар, особливо якщо ви розраховуєтеся готівкою. Самі касири можуть спробувати вас обрахувати. Помітили обрахунок – викликайте адміністратора та фіксуйте пригоду. «Навіть якщо ви дали 500 гривень, а вам дали здачу буцімто з 200, і ви вже відійшли від магазину, не турбуйтеся.

Головне, повернутися протягом кількох годин», – каже директор Спілки споживачів України Максим Несміянов. За його словами, у таких випадках потрібно викликати начальника охорони, розповісти йому суть інциденту, щоб він переглянув запис із відеокамер. Можливо, буде видно, куди касир поклав гроші – до каси чи собі в кишеню.

ЦІНА ЗА 100 грамів – ЩЕ ОДНА ХИТРОЩ. Через подорожчання товарів супермаркети часто вказують вартість за 100 грамів, а не за кілограм, щоб ціна здавалася привабливою. Уважно читайте цінники!

Читайте також: Перелік товарів, які не можна повертати до магазину, збільшать

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні