Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВидаляємо кавові плями: легко

Видаляємо кавові плями: легко

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо пролито каву, головне - правильно дібрати засоби для чищення. А свіжу пляму видалити набагато простіше, ніж стару. Щоб цілком позбутися плями, потрібно діяти швидко.

Давайте подивимося, як видалити кавові плями з різних поверхонь.

Як видалити кавову пляму з одягу або тканин?

Найкраще відразу промити пляму проточною водою. Якщо ви в кафе або на роботі і не можете зняти одяг, то потрібно зупинити дальше поширення плями. Добре посипте її сіллю, причім сіль мусить бути дрібна. Чим більше у вас буде солі, тим глибше вона проникатиме у тканини. Залиште на кілька хвилин, а потім протріть сухою ганчіркою або хусткою. Це допоможе видалити зайву рідину. Коли ви повернетеся додому, зробіть остаточне видалення кавової плями.

Нанесіть засіб для миття посуду або натріть його з милом на пляму. Залиште на 3-5 хвилин, але не дайте йому висохнути. Щоб видалити стару пляму, потрібно замочити одяг на півгодини в розчині з розрахунку: на 1 літр теплої води 1/2 чайної ложки рідкого засобу для миття посуду.

 

Після замочування ретельно промийте. Мийте, як зазвичай, переконайтеся, що пляма повністю зникла. В іншому разі повторіть процедуру замочування.

Як позбутися кавових плям на посуді?

Якщо залишити недопиту каву в чашці надовго, то вимити плями звичайним способом буде складно. Щоб видалити плями з кави з посуду,спробуйте таке:

  1. На дно чашки налийте харчову соду
  2. Додайте трохи оцту. Віна почне шипіти і пінитися.
  3. Залиште на 5-10 хвилин
  4. Промийте чашку чистою водою
  5. Налийте трохи соди на дно і додайте воду, щоб зробити пасту.
  6. Натріть чашку губкою. Содова паста допоможе ефективно видалити кавові плями.
  7. Промийте чашку водою, а потім помийте, як зазвичай.

Що робити, якщо я розлив каву на килим або підлогу?

Що робити, якщо я розлив каву на підлогу або килим?

Плями з килима слід видалити якомога швидше. Спочатку промокніть пролиту каву паперовою серветкою. Змішайте столову ложку засобу для миття посуду, столову ложку оцту і дві склянки теплої води. Акуратно протирайте пляму на килимі цим розчином і промокайте сухою ганчіркою. Переконайтеся, що ганчірка чиста, інакше килим може забруднитися. Повторюйте це, аж поки пляма зникне. Насамкінець протріть місце на килимі вологою губкою і промокніть сухою чистою ганчіркою.

Якщо ви пролили каву на бетон, цеглу, плитку або мармур, то вам буде потрібна щітка з м’якою щетиною. Розведіть трохи прального порошку у воді і зробіть кругові рухи щіткою. Змийте чистою водою, потім дайте висохнути. Якщо ви пролили каву з молоком або капучино, то цей розчин також допоможе видалити жирові плями.

Андрій Горін

Фото: Freepik

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні