Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЯк підготувати автомобіль до зими: рекомендації для водіїв

Як підготувати автомобіль до зими: рекомендації для водіїв

Этот материал также доступен на русском языке
Багато які автовласники вважають, що досить поміняти літню резину на зимову - і автомобіль готовий до холодів. Але слизька дорога - це не єдине випробування для машини.

Коливання температур, висока вологість і морози погіршують стан автомобіля.

Давайте розберемося, як правильно підготувати машину до перших заморозків.

Що ще потрібно замінити в автомобілі, крім резини?

Перед настанням холодів варто заїхати не тільки на шиномонтаж, але і зробити діагностику автомобіля:

  • Огляньте гальмівні колодки. Якщо вони дуже зношені, краще їх замінити. У зимовий час вам доведеться багато гальмувати, тому краще не покладатися на удачу. Підтягніть тросик стоянкового гальма, щоб не було проблем зі стоянкою на схилі.
  • Перевірте роботу генератора. На холостому ходу він має видавати щонайменше 13,6 вольта при увімкненому ближньому світлі. Зверніть увагу на натяг ременя генератора, а також на тріщини та задирки.
  • Позбавтеся подряпин та іржі. Сніг і зимова волога прискорюють корозію металів. Достатньо підфарбувати проблемне місце пензликом або маркером від подряпин.
  • Перевірте рівень антифризу. Згадайте, чи ви доливали влітку дистильовану воду в систему охолодження. Якщо антифриз буде надто розбавленим, він може замерзнути при мінусових температурах. Є ризик, що замерзла вода розірве радіатор.
  • Замініть рідину омивача лобового скла. Багато які автовласники згадують про це, коли рідина в бачку вже замерзла.
  • Змастіть ущільнювачі силіконовим мастилом. Це зробить гуму еластичнішою, вона не рватиметься при спробі опустити скло, відкрити двері або багажник.

Не забудьте перевірити роботу системи опалення. Увімкніть підігрів та поспостерігайте за роботою. Якщо піч нагріває салон повільно, то під час холодів стекла швидко мокрітимуть і вкриватимуться льодом. Це ускладнить огляд і може призвести до аварії.

Что может пригодиться зимой в машине?

Що може стати у пригоді взимку в машині?

Правильне спорядження допоможе уникнути неприємних наслідків. За словами фахівців автосервісу, вам можуть стати у пригоді такі речі, незалежно від марки автомобіля:

  • Стартові дроти з «крокодилами». Після холодної ночі акумулятор може втратити частину заряду, тому готуйтеся до того, що доведеться просити сусіда по стоянці вас «прикурити».
  • Зимові килимки. Звичайні килимки з ворсу добрі для теплої та сухої погоди. Взимку краще покласти під ноги спеціальні гумові килимки.
  • Складана лопата.
  • Засіб для розморожування замків.
  • Щітка та скребок для льоду.
  • Трос.
  • Рукавички.

Как подготовить автомобиль к зиме

Як керувати автомобілем у зимовий час?

Зимовий стиль їзди – це спокійний рух із мінімальною кількістю перешикувань. Свою смугу перед поворотом варто займати заздалегідь, адже при спробі вклинитися в ряд вас може занести і станеться аварія.

Перед виїздом завжди повністю очищайте машину від снігу, рекомендують у Службі надзвичайних ситуацій. Сніг на кузові спотворює відчуття габаритів вашого автомобіля, а снігова шапка на даху може з’їхати на лобове скло, і ви втратите огляд.

Не варто паркувати автомобіль уздовж дороги, щоб не заважати снігоприбиральній техніці. Інакше доведеться довго вибиратися з-під снігового завалу.

Андрій Горін
Фото: Freepik

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні