П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо краще: інвестування у квартиру чи в комерційну нерухомість у новобудові?

Що краще: інвестування у квартиру чи в комерційну нерухомість у новобудові?

Этот материал также доступен на русском языке
Нерухомість є одним з найнадійніших варіантів для інвестування. Що вибрати: квартиру чи нежитлове приміщення? На що звернути увагу: первинний чи вторинний ринок? Якому об’єкту віддати перевагу? Всі подробиці — далі у матеріалі.

Інвестиції у нерухомість: ключові особливості

Інвестиція в нерухомість — це вкладення капіталу в об’єкт, що будується або введений в експлуатацію, задля отримання доходу в майбутньому. Водночас можна отримати прибуток, здаючи житло в оренду або від перепродажу квартири за більш високою ціною.

Перш ніж інвестувати у нерухомість, необхідно порівняти доступні варіанти капіталовкладень:

  • Купівля квартири для оренди. Необхідно вибрати високоліквідний об’єкт, а також повністю укомплектувати житло меблями й технікою. Такий варіант вимагає мінімального втручання з боку власника після того, як орендаря знайдено.
  • Придбання нежитлового приміщення. Квадратні метри під комерційні об’єкти зазвичай потребують більше витрат, ніж купівля квартири. Потрібно зробити ремонт та передбачити необхідні комунікації, а це додаткові витрати. До того ж всі турботи про підтримку приміщення у належному стані лягають на плечі власника.

Зазначимо, що середня окупність комерційної нерухомості в Україні становить 7–10 років. Вартість однокімнатної квартири з хорошим ремонтом відбивається за 8,5 років оренди.

Первинний чи вторинний ринок?

Вкласти гроші з метою заощадження можна як у первинний, так і у вторинний ринок. Нерухомість у новобудові є вигідним варіантом для вкладень, але ризиків також більше. Є ймовірність, що забудовник не виконає своїх зобов’язань. Щоб убезпечити угоду, необхідно відповідально підійти до вибору девелоперської компанії. Важливо перевірити репутацію забудовника та документацію. За час роботи девелоперська компанія має успішно реалізувати щонайменше декілька об’єктів.

Визначити надійність проєкту також допоможе перевірка документації. Забудовник має надати дозвіл на будівництво, ліцензію на ведення будівельних робіт та документи на земельну ділянку.

Де найкраще купити квартиру чи комерційне приміщення?

Маєте намір придбати нерухомість у Києві? Ідеальним варіантом для інвестування є житловий район РИБАЛЬСЬКИЙ. Об’єкт будується у Подільському районі, біля набережної Дніпра. У рамках проєкту буде зведено дев’ять будинків-кварталів із безпечними подвір’ями. На території передбачено всю необхідну інфраструктуру для щоденного комфорту резидентів.

Про які переваги об’єкта важливо знати інвесторам?

  • Новий район розташований за адресою: вулиця Набережно-Рибальська, 3, 9. Дорога до торгово-розважального центру Blockbuster Mall займає п’ять хвилин на машині, а до Майдану Незалежності — п’ятнадцять хвилин. Неподалік знаходяться такі об’єкти, як парк «Наталка», Контрактова площа, Поштова площа, Воздвиженка й Андріївський узвіз.
  • На території буде безпечно у будь-який час дня та ночі. Заплановано систему контролю доступу. Усередині кожного будинку-кварталу знаходитиметься закрите подвір’я, де резиденти зможуть проводити час з дітьми та друзями. Потрапити сюди можна лише через під’їзд чи ворота з магнітним замком.
  • Розв’язання повсякденних питань мешканці можуть делегувати представникам управляючої компанії ATMOSFERA. Інвестори отримують доступ до мобільного застосунку SFERA, за допомогою якого можна оперативно оплачувати рахунки за комунальні послуги, замовляти доставку води, відчиняти двері гостям, навіть коли нікого немає вдома, тощо.
  • Внутрішня інфраструктура закриватиме всі першочергові потреби резидентів. На території заплановано ресторани, beauty-студії, шоуруми, фітнес-клуб та медичні центри. Відкриється сучасний освітній комплекс RYBALSKY Family Port, до складу якого увійде дитячий садок, школа міжнародного зразка ISPACE.SCHOOL, студії розвитку, спортивні секції та гуртки. Уздовж каналу буде облаштовано унікальну гастровулицю RestoPort, довжина якої досягатиме 330 м. Передбачено набережну, яка буде доступна всім охочим.
  • Для купівлі доступні квартири з 1–4 кімнатами. Нерухомість характеризується функціональними плануваннями. Передбачено просторі спальні й вітальні, а також ергономічні кухні та ванні кімнати. У кожній квартирі буде облаштовано балкони або лоджії, де можна організувати лаунж-зону для відпочинку від метушні мегаполісу.

Дізнатися більше про систему безпеки, інфраструктуру та планування можна на сайті проєкту. Щоб не пропустити новини ЖК RYBALSKY, підпишіться на Facebook-сторінку SAGA Real Estate. Щодо купівлі нерухомості звертайтеся до відділу продажу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні