Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПерерахунок пенсії: чому взяли не ту зарплату? 

Перерахунок пенсії: чому взяли не ту зарплату? 

Этот материал также доступен на русском языке
Надані вами довідки про зарплату за інші періоди виявилися не такими вигідними, тому їх могли не врахувати.

«З 1 березня 2021 року мене перевели з пенсії держслужбовця на пенсію за віком, бо пенсія держслужбовця давно не індексувалася. У квітні я надала архівні дані про мою зарплату за 1984-1995 роки. Просила, щоб мені зробили перерахунок за 5 років – з 1990-го по 1994 рік. За 1996-1997 роки я не подавала документи про зарплату, але, мабуть, вона була врахована при розрахунку пенсії. Як виправити ситуацію?

Валентина Мойсак, м. Знам’янка, Кіровоградська обл.»

Надісланих документів недостатньо, щоб дати повну інформацію. Очевидно, що дані про зарплату за 1995-1997 роки використовувалися при розрахунку попереднього виду пенсії, вони давно були у пенсійній справі. Цю ж зарплату могли використовувати при переведенні з одного виду пенсії на інший. Цілком імовірно, що надані вами довідки про зарплату за інші періоди виявилися не такими вигідними, тому їх могли не врахувати.

Можливо, вам варто ще раз звернутися (усно або письмово) до місцевого Пенсійного фонду, щоб усе з’ясувати. Якщо там не отримаєте відповіді на свої питання – звертайтеся до вищої інстанції (обласний Пенсійний фонд).

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Раніше опубліковано: Індексація та достроковий вихід на пенсію: що вирішили?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні