Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЗабобони: як зберегти сімейне щастя

Забобони: як зберегти сімейне щастя

Этот материал также доступен на русском языке
За старих часів дуже вірили в те, що деякі рослини мають магічні властивості і з їх допомогою можна приворожити кохану людину або вдало вийти заміж.

І хоча подібна «магія» більше подавала психологічну допомогу, ніж магічну, жінки вірили, що приворотні трави позбавлять самотності і неподіленого кохання.

Найсильніша квітка

Найсильнішою приворотною квіткою в нашій країні вважався любисток. Рецепт його застосування був простий: відвар з рослини потрібно було дати випити обранцеві в п’ятницю – в день богині кохання Венери, і тоді він не встоїть перед закоханою в нього жінкою.

Втім, у народі вважали за краще не надто морочитися і замість того щоб умовляти коханого випити відвар, носили гілочку любистку на одязі як прикрасу. Ті, хто пробував, говорили, що діє не гірше. Перед весіллям ритуал трохи ускладнювали і частину рослини зашивали у шлюбну сукню. Це мусило гарантовано зберегти сімейне щастя до кінця життя.

Позитивний вплив на особисте життя справляв навіть любисток, що ріс біля дому. При цьому потрібно врахувати, що романтик-любисток не прощає непорядність, і горе тому, хто використовує цю рослину на зло – щоб розбити сім’ю або відвести коханого чоловіка у суперниці.

Папороть подарує красу

Ще однією приворотною рослиною в Україні була папороть. І якщо любисток можна було нарвати біля дому, то по папороть треба було йти до лісу вночі. Справа ця була ризикована – згідно з легендами, в українських лісах ночами нечистої сили просто аж кишіло. Рвати папороть потрібно було, повернувшись до неї спиною і промовляючи потрібні заклинання. Потім жінка мусила натерти шкіру здобутими листям, що обіцяло зробити її неймовірною красунею.

Містичною рослиною, до речі, була і «червона рута», якій присвячена знаменита пісня. За повір’ям, у ніч на Івана Купала її жовті квіти на якусь мить ставали червоними. І якщо дівчині вдавалося зірвати таку квітку, її чекало надзвичайне щастя. Щоправда, перевірити, чи так це, досі не вдалося ще нікому. 

Селера та хрін – народні афродизіаки

Крім «магічних» рослин, наші предки використовували для привороту і «кулінарні» – селеру та хрін. На заході України вважали, що якщо на тілі носити корінець селери, це принесе щастя і взаємність у коханні. Ті ж, кому не подобалися пахощі селери, цілком могли скористатися коренем або листям хрону, які ще в XIII столітті вважалися найпотужнішим афродизіаком (що підвищує чоловічу силу).

Магічні рецепти з любистком

ДЛЯ ТІЛА. Взяти в рівних кількостях листя вербени, меліси, любистку, деревію і залити окропом. Коли вода трохи охолоне, омити нею все тіло. Згідно з народними повір’ями, після такої ванни увагу протилежної статі на найближчий час вам буде забезпечено.

ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ. З подрібненого листя і коренів любистку в старовину готували маски. Вважалося, що вони здатні запобігати появі зморшок і продовжувати молодість.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що обіцяють нам зорі на 30 серпня – 5 вересня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні