П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЧому у цибулі біліють кінчики

Чому у цибулі біліють кінчики

Этот материал также доступен на русском языке
"Підкажіть, будь ласка, чому у цибулі раптом побіліли кінчики пер?   Тетяна Іванник, Одеська обл."

Причин у цього явища може бути кілька. І перша, мабуть, – кислий ґрунт. Щоб його розкислити, потрібно розчинити 3 ст. ложки кальцієвої селітри в 10 л води і під кожну рослину вилити мінімум по склянці. Також можна 2 склянки золи розвести окропом, розмішати і вилити в відро води.

Не менш важлива причина – брак азоту. В цьому випадку цибулеві пера жовтуватого або світло-зеленого кольору, а кінчики білі. Проводять обприскування листя під вечір нашатирним спиртом з розрахунку 3 ст. л. на 10 л води або підживлюють по ґрунту кальцієвою селітрою – 3 ст. ложки на 10 л води.

Не варто забувати і про нестачу міді. У цьому випадку найчастіше побіління кінчиків листя відбувається на торф’яних ґрунтах або при використанні торфу для створення ґрунту. Треба полити ґрунт під рослинами розчином хлорокису міді, розчинивши 1 ч. ложку препарату в 5 л води (0,1% -ний розчин). Можна використовувати мідний купорос або бордоську рідину.

Причиною може бути і брак калію. При цьому одночасно листя злегка закручується. Проведіть калійне підживлення. Цибуля та часник добре переносять хлор, тому можна використовувати хлористий калій, розвівши 3 ст. ложки на 10 л води і поливши по 1 склянці під кожну рослину. Не поспішайте, вносьте підживлення неодмінно під рослину. Робіть це під вечір. При цьому в суху погоду рослини спочатку потрібно полити водою і тільки потім підживлювати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні