П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЯка цибуля ідеально годиться для тривалого зберігання

Яка цибуля ідеально годиться для тривалого зберігання

Этот материал также доступен на русском языке
Для того щоб зібраний урожай цибулі добре зберігався, треба уникати надмірних доз добрив, особливо азотних, які погано позначаються на лежкости та якості. А ще не варто еретримувати цибулю в полі.

За словами представника з розвитку овочевих культур компанії «Байєр» – кандидата біологічних наук Віктора Васіна, в гонитві за врожаєм фермери часто накачують цибулю водою і азотом, що призводить до низької щільності цибулин і, як наслідок, до низки негараздів. Надто соковита продукція травмується під час механізованого збирання, транспортування, сортування та фасування. При зберіганні вона помітно втрачає вологу і псується, причому незалежно від способу зберігання – як у насипу товстим шаром до 5 м, так і в контейнерах.

Цибуля, яку вирощують для зберігання, має бути достатньої щільності. Це досягається завдяки дотриманню агротехніки. Також не можна перетримувати цибулю в полі, оскільки це може стимулювати проростання коренів, сприяти утворенню в цибулині стимуляторів росту, зменшувати лежкість, провокувати втрату лусочок, ураження грибковими захворюваннями.

Джерело: Аgrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні