Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяФарбуємо дерев'яні вікна правильно - очей не відвести

Фарбуємо дерев’яні вікна правильно – очей не відвести

Этот материал также доступен на русском языке
Фарбування дерев'яних вікон потрібне для того, щоб рами зберігали привабливий зовнішній вигляд і виконували своє призначення якомога довше.

Яку фарбу вибрати? Фарбу для дерев’яних вікон рекомендують брати вологостійку (бо волога згубна для дерева) і еластичну (деревина має властивість розширюватися і стискатися). Зазвичай фахівці рекомендують брати алкідну фарбу з додаванням олії, яка також захищає дерево від цвілі та грибка. Вона є оптимальним варіантом для фарбування рам з дерева.

Як підготувати вікна до фарбування? Перед фарбуванням вікна і рами потрібно очистити від бруду і пилу. Після цього шпателем видалити стару фарбу, якщо вона вже сиплеться, або купити спеціальний розм’якшуючий засіб і скористатися ним. Коли стара фарба видалена, потрібно ретельно протерти поверхню вікон м’якою ганчіркою, змоченою водою. Якщо на віконних рамах є шорсткості, тріщини – їх допоможе прибрати звичайна шпаклівка.

Як фарбувати? Сам процес фарбування теж має свої нюанси. Пензель не мусить занурюватися у фарбу повністю, а тільки наполовину. Фарбу слід розводити розчинником до такої консистенції, щоб вона не розтікалася по поверхні. Оптимальним варіантом нанесення буде фарбування в два або три шари. Шари фарби мусять повністю висихати і другий має бути товщий за перший.

Раніше повідомлялося: Як пофарбувати старі лаковані меблі?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні