Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ квитанції за комуналку - нові платежі

У квитанції за комуналку – нові платежі

Этот материал также доступен на русском языке
Найближчим часом на нас чекає черговий сюрприз, пов'язаний з оплатою комунальних послуг.

Практично в кожній квитанції незабаром з’явиться нова графа, де буде вказано суму, яку треба сплатити додатково.

Такий варіант оплати комуналки вже працює в деяких областях України. І незабаром платіжки за комунальні послуги з додатковою графою отримають споживачі по всій країні. Лякатися цього не слід, стверджують комунальники. Навіть якщо загальна сума за водопостачання, електрику або опалення здасться «захмарною».

Справа в тому, що додаткова графа в кожній платіжці міститиме середню суму, яку ви зазвичай платите в місяць за ті чи інші послуги житлово-комунального господарства.

Наприклад, якщо за електрику щомісяця доводиться заплатити, в середньому, 300 гривень, то в новій додатковій графі буде вказано таку ж суму.

В результаті вас попросять оплатити 600 гривень. З них: 300 гривень є оплатою за дійсно спожиту електроенергію, а ще 300 гривень – авансовий платіж.

Як вважають автори нововведення, авансові платежі дозволять уникнути накопичення боргів за комуналку в разі, якщо ви забули оплатити послуги, або, наприклад, поїхали у відпустку.

Додаткові платежі поки що не є обов’язковими. Споживачі можуть самостійно обирати, платити наперед за комунальні послуги чи ні.

Разом з тим, підприємства теплокомуненерго вже почали розсилати своїм абонентам квитанції з авансовими платежами за опалення і гарячу воду. На думку комунальників, це полегшить фінансове навантаження на бюджет споживачів в новому опалювальному сезоні. Адже тарифи на опалення і гаряче водопостачання, за прогнозами експертів, знову виростуть.

Нагадаємо, що раніше опубліковано: Кабмін дозволив підвищувати: як зміняться тарифи на комуналку?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні