Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЛітній посів буряку для зимового зберігання

Літній посів буряку для зимового зберігання

Этот материал также доступен на русском языке
Столові буряки, як відомо, можна висівати в кілька строків, до середини липня. Саме ці коренеплоди закладають на зимове зберігання.

Рекомендується висівати не будь-які сорти, а скоростиглі. Чим же відрізняється літній посів буряку від раннього, весняного?

Насіння замочують на дві доби у воді і після цього висівають у зволожений ґрунт, але глибина трохи більша – 4-5 см. Щоб усі рослини виросли повноцінними, дрібне насіння відразу відкиньте, залиште тільки те, що має діаметр 2-4 мм. Корисно одночасно з посівом внести у ґрунт гранульований суперфосфат (35-40 грамів на 10 кв. метрів). Якщо в цей час опади «в нормі», зволожити сходи слід тільки після першого проріджування. Коли період видався посушливий, буряк доведеться полити після появи сходів і далі стежити, щоб ґрунт на грядці не пересихав. Проріджують після появи другого-третього справжнього листка, залишаючи відстань між рослинами в рядку близько 4 см. При повторному проріджуванні – 6-8 см. Ґрунт треба періодично розпушувати. За два-три тижні до викопування поливання слід припинити.

Раніше ми розповідали про користь бурякового соку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні