П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачРобот-пилосос: помічник, потрібний у кожному домі

Робот-пилосос: помічник, потрібний у кожному домі

Этот материал также доступен на русском языке
«Розумний» диск зі smart-управлінням може за лічені хвилини навести лад по всій квартирі без участі людини.

Серед найкорисніших винаходів для домашнього господарства в останні роки лідирує робот-пилосос. Сучасні моделі вражають багатофункціональністю: вони не просто збирають сміття з підлоги, але і успішно долають перешкоди (зокрема високі килими), натирають покриття до блиску і залишають у кімнаті приємне відчуття свіжості. Це чудовий помічник для тих, хто вимогливий до чистоти й ладу, але не любить сам длубатися з щодня прибиранням.

Чим хороший робот-пилосос?

  1. Не потребує людського втручання в робочий процес. Все, що потрібно, – вибрати відповідний режим і час прибирання, а решту автоматизований пилосос зробить сам. Прилад оснащується датчиками, які запобігають зіткненню з перешкодами, завдяки чому і речі, і сам пилосос залишаються цілими та непошкодженими.
  2. Функціональність. Smart-техніка оснащена численними режимами, за допомогою яких можна виставити бажану площу прибирання, поставити розмежування по кімнатах, визначити тип підлогового покриття і зробити багато чого іншого. Все для того, щоб кінцевий результат був ідеальним.
  3. Зручне управління. Більшість роботів-пилососів управляються в один дотик через фірмовий мобільний додаток. Можна запустити прилад, навіть перебуваючи поза домом, а також отримувати повідомлення про процес прибирання в режимі реального часу.
  4. Помітний результат. Багато хто думає, що «розумні» диски погано справляються зі своїм завданням, але це не так. Навіть найпростіші моделі здатні якісно зібрати з підлоги не тільки велике сміття, а й дрібні фракції пилу, шерсть домашніх тварин і навіть пролиту рідину.
  5. Поліпшення якості повітря. Інноваційна система фільтрації затримує мікрочастинки в пилозбирачі і не дає їм проникнути назад у повітря. Результат – приємний мікроклімат, який особливо важливий алергікам, астматикам, сім’ям з маленькими дітьми.
  6. Тиха робота. Завдяки мотору з невеликою потужністю та хорошій шумоізоляції робот-пилосос здатний наводити лад навіть вночі, не турбуючи сон домочадців.
  7. Можливість вологого прибирання. Сучасні моделі доповнюються контейнером для води і ганчіркою-натирачем, тому самостійно мити підлогу в будинку з таким помічником можна набагато рідше.

    А чи є мінуси?

Звичайно, робот-пилосос має і свої недоліки. По-перше, його треба чистити після кожного прибирання, інакше всередині утворюється неприємний запах. По-друге, контейнер вміщує невелику кількість сміття, тому ідеально прибрати велику площу за раз не вийде. По-третє, «розумний» прилад не завжди добре прибирає під меблями і в кутках через круглу форму. Можна сказати, що робот-пилосос – це зручний помічник для щоденного підтримання чистоти і ладу, який не виключає потреби періодично самостійно проводити прибирання стандартними методами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні