Смачніший, ніж “Пташине молоко”: готуємо неймовірний шоколадний торт без випічки

Этот материал также доступен на русском языке

шоколадний десерт без випічки
Перетворіть прості інгредієнти на смачний торт, який за текстурою нагадує класичне "Пташине молоко".

З цим рецептом ви швидко приготуєте торт без духовки. Повітряний десерт з ніжною шоколадною глазур’ю точно сподобається всій родині.

Раніше ми розповідали, як приготувати святкове печиво “Різдвяний віночок” без випікання.

Інгредієнти

  • вафлі шоколадні — 200 г
  • білки — 5 шт.
  • пудра цукрова — 300 г
  • вода — 100 мл
  • желатин — 10 г (або агар-агар — 15 г)
  • какао — 20 г
  • шоколад — 100 г
  • вершкове масло — 80 г

Приготування

  1. Візьміть форму діаметром 18 см.
  2. Перетріть вафлі в крихту за допомогою занурювального блендера. Викладіть цю масу в роз’ємну форму, розрівняйте та утрамбуйте.
  3. Залийте желатин холодною водою та залиште на 10 хвилин для набухання.
  4. Збийте білки міксером до збільшення маси, потім частинами всипте цукрову пудру та збийте до густої та стійкої маси.
  5. Розтопіть желатин зручним для вас способом і вилийте його тонким струмком у білкову масу, збийте масу. Вилийте частину маси у форму на вафельний корж.
  6. Змішайте другу частину білкової маси з какао та збийте. Вилийте коричневу частину у форму і шпажкою перемішайте білу та кавову маси, щоб утворилися різні візерунки.
  7. Відправте торт у холодильник на кілька годин застигати.
  8. Розтопіть шоколад з вершковим маслом, добре перемішайте до однорідності і вилийте глазур на торт. Знову відправте його в холодильник застигати.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?