З цим рецептом ви швидко приготуєте торт без духовки. Повітряний десерт з ніжною шоколадною глазур’ю точно сподобається всій родині.
Раніше ми розповідали, як приготувати святкове печиво “Різдвяний віночок” без випікання.
Інгредієнти
- вафлі шоколадні — 200 г
- білки — 5 шт.
- пудра цукрова — 300 г
- вода — 100 мл
- желатин — 10 г (або агар-агар — 15 г)
- какао — 20 г
- шоколад — 100 г
- вершкове масло — 80 г
Приготування
- Візьміть форму діаметром 18 см.
- Перетріть вафлі в крихту за допомогою занурювального блендера. Викладіть цю масу в роз’ємну форму, розрівняйте та утрамбуйте.
- Залийте желатин холодною водою та залиште на 10 хвилин для набухання.
- Збийте білки міксером до збільшення маси, потім частинами всипте цукрову пудру та збийте до густої та стійкої маси.
- Розтопіть желатин зручним для вас способом і вилийте його тонким струмком у білкову масу, збийте масу. Вилийте частину маси у форму на вафельний корж.
- Змішайте другу частину білкової маси з какао та збийте. Вилийте коричневу частину у форму і шпажкою перемішайте білу та кавову маси, щоб утворилися різні візерунки.
- Відправте торт у холодильник на кілька годин застигати.
- Розтопіть шоколад з вершковим маслом, добре перемішайте до однорідності і вилийте глазур на торт. Знову відправте його в холодильник застигати.
Вас також можуть зацікавити новини:









