Найсмачніший рецепт узвару: готуємо одну з обов’язкових страв на Різдво

Этот материал также доступен на русском языке

узвар
Без узвару різдвяна вечеря буде неповною. Як приготувати найсмачніший напій?

Узвар — одна з головних страв різдвяного столу, без якої важко уявити святкову вечерю. Ділимося простим рецептом ароматного напою із сухофруктів.

Раніше ми розповідали про головні помилки в приготуванні куті.

Інгредієнти

  • сушені яблука — 150 г
  • сушені груші — 150 г
  • чорнослив — 100 г
  • родзинки — 50 г
  • мед або цукор — 2–3 ст. л. (за бажанням)
  • вода — 2 л
  • кориця (паличка) або гвоздика — за смаком
  • цедра апельсина або лимона — за бажанням

Приготування

  1. Промиваємо всі сухофрукти під проточною водою, щоб видалити пил і бруд.
  2. Якщо сухофрукти дуже тверді, заливаємо їх теплою водою на 10–15 хвилин, щоб вони трохи розм’якшилися.
  3. У каструлю наливаємо 2 літри холодної води й доводимо її до кипіння.
  4. Спочатку додаємо сушені груші та яблука — вони варяться найдовше. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 15 хвилин.
  5. Додаємо чорнослив і родзинки, а також паличку кориці або кілька гвоздик. Варимо ще 5–7 хвилин.
  6. Знімаємо узвар з вогню, додаємо мед або цукор за смаком і ретельно перемішуємо.
  7. Узвар потрібно настояти, щоб він набув насиченого смаку та аромату. Залишаємо його під кришкою на 4–6 годин або на ніч.
  8. Перед подачею узвар проціджуємо (за бажанням) або подаємо з фруктами для більш натурального вигляду. Для святкового вигляду додаємо у напій свіжу м’яту, скибочки лимона або апельсина.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?