Рулет зі свинини з чорносливом — класика, яку точно варто приготувати до новорічного столу. Страва готується легко, а її смак не залишить байдужими гостей!
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу новорічну закуску з крекерів і сиру.
Інгредієнти
- Свинина — 1,5 кг
- Чорнослив — 300 г
- Часник зубок — 30 г
- Спеції до м’яса — 2 ст. л.
- Сіль — до смаку
- Чорний перець мелений — на власний смак
Приготування
- Розгорніть шматок свинини пластом, за потреби злегка відбийте його для рівномірної товщини.
- Приправте м’ясо сіллю, перцем і спеціями, залиште на 15–20 хвилин для маринування.
- Рівномірно розподіліть чорнослив і подрібнений часник по всій поверхні м’яса.
- Скрутіть м’ясо щільним рулетом і надійно перев’яжіть кулінарною ниткою.
- Оберніть рулет у пергамент, а потім у фольгу.
- Запікайте при температурі 180 °C протягом 60 хвилин.
- Зніміть фольгу, полийте рулет витопленим соком і допікайте ще 25–30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Вас також можуть зацікавити новини:









