Все змішали і в духовку: неймовірно смачний і повітряний пиріг на кефірі – рецепт без проблем

Этот материал также доступен на русском языке

пирог на кефире
Хочеться приготувати щось смачне без зайвих турбот? Цей простий пиріг на кефірі ідеальний варіант. Мінімум інгредієнтів, нуль труднощів, лише кілька хвилин підготовки – і ваш будинок наповнюється ароматом домашньої випічки.

Рецептом смачного пирога до чаю, який може бути ідеальною основою для торта, поділилася відома українська блогер Валентина Сова.

Раніше ми розповідали, як приготувати медовик на сковороді.

«Цей рецепт – справжня паличка-виручалочка. Все просто: кладемо лише ті продукти, які зазвичай є під рукою», – наголосила Валентина.

Інгредієнти

  • 300 мл кефіру
  • 150 г цукру
  • 120 мл олії
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 2 курячі яйця
  • 2 склянки борошна
  • варення для прикраси (2-3 столові ложки)

 

Приготування

  1. Увімкніть духовку на 180°, нехай заздалегідь розігрівається.
  2. У мисці змішайте кефір, цукор, олію, ванільний цукор, розпушувач та сіль.
  3. Додайте два яйця і добре перемішайте масу.
  4. Поступово всипайте дві склянки борошна, замішуючи однорідне тісто. За бажання можна додати трохи родзинок.
  5. Вилийте тісто у форму для випікання.
  6. Зверху зробіть візерунки ложкою варення – це додасть пирогу гарний малюнок та додатковий аромат.
  7. Випікайте 30–35 хвилин за 180°.
  8. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Пиріг на кефірі виходить пишним, м’яким, повітряним – справжній домашній бісквіт, який легко може стати основою для торта. У розрізі – гарний, ароматний та дуже ніжний. Ідеально до чаю, особливо коли несподівано прийшли гості.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?