Ключові тези:
- Сирники можна приготувати без кисломолочного сиру, використавши густий грецький йогурт.
- Рецепт особливо актуальний для тих, хто живе за кордоном і не має доступу до традиційного сиру.
- Страва виходить ніжною, пористою та вершковою, а готувати її простіше, ніж звичайні сирники.
Бувають ситуації, коли кисломолочного сиру для приготування сирників вдома або в магазинах просто немає. Відповідно, виникає питання, чи можна його чимось замінити.
Саме так і з’являються альтернативні рецепти. У нашому випадку сир чудово заміняє дуже густий йогурт на зразок грецького. І результат приємно здивує навіть кухарів-консерваторів, які готують виключно традиційні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві пиріжки з яйцем.
Чому саме грецький йогурт?
Для рецепта потрібно використовувати йогурт типу грецького — натуральний, без добавок, із жирністю 7–10%. Він має ніжну структуру, завдяки якій сирники виходять пористими, м’якими і мають легкий вершковий смак.
Зауважимо, що в Україні це скоріше спосіб урізноманітнити меню, але в Туреччині чи інших країнах такий метод часто є єдиним доступним варіантом.
Як приготувати сирники без сиру
Змішайте 200 г густого йогурту, 1 яйце, ложку цукру та дві ложки борошна (краще порівну пшеничне й рисове). Вимішайте масу до однорідності.
Важливо! Вона буде рідшою, ніж у класичному рецепті, тому формувати руками сирники не вийде — тісто доведеться викладати ложкою на сковороду.
Обсмажувати такі сирники треба по 2–3 хвилини з кожного боку на середньому вогні, перевертаючи акуратно тонкою лопаткою. Коли вони підрум’яняться, треба накрити пательню кришкою і дати сирникам «дійти» ще 3–4 хвилини.
Подають “йогуртові” сирники зі сметаною, медом, фруктами або варенням. Страва виходить ситною, ніжною та чудовою на смак, не гіршою ніж традиційний варіант.
Читайте також:








